Profielfoto van Manon van de Valk
Mevr.

M.J.J. (Manon) van de Valk

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik patiënten met borstkanker en hun naasten zowel medische en verpleegkundige zorg als psychosociale ondersteuning. Samen met betrokken en enthousiaste collega’s vorm ik het behandelteam. Binnen dit team ben ik de schakel tussen de patiënt en de verschillende hulpverleners in de zorg. Uw vragen, wensen en behoeften zijn uitgangspunt in de zorg die ik aan u wil geven. U als persoon staat centraal, niet de ziekte. Zorg is tenslotte maatwerk.

De ontwikkelingen in de borstkankerzorg volgen elkaar snel op. Het is ons streven om samen met u te zoeken naar de meest passende zorg of behandeling.

Lees meer

Wat kunt u van mij verwachten?

U treft mij een aantal dagen nadat u de diagnose borstkanker heeft gekregen. Ik geef u dan uitgebreide informatie over de diagnose, de behandeling en het behandeltraject en beantwoord al uw vragen. Ik begeleid u gedurende het traject rondom de operatie en/of de bestraling en ik ben uw vaste aanspreekpunt. Indien u een aanvullende behandeling nodig heeft, zoals chemotherapie, behandel ik u samen met de oncoloog.

U krijgt met veel verschillende zorgverleners te maken. Ik overzie uw gehele behandeltraject en achter de schermen probeer ik de zorg zo doelmatig mogelijk om u heen te organiseren.

Ook ben ik betrokken bij uw nazorgtraject. Heeft u na de operatie materialen nodig, zoals een prothese? Heeft u nog klachten na uw behandeling? Is er sprake van lymfoedeem? Is het nodig om fysiek te trainen om de vermoeidheid te verminderen? Denkt u na over een borstreconstructie? Of wilt u ervaringen delen met lotgenoten? Dan kunt u bij mij terecht.

Ik ben laagdrempelig in contact en mochten er problemen of vragen zijn dan zoek ik samen met u en het hele behandelteam naar de beste oplossing. ‘Zorg en advies op maat’ en ‘kwaliteit van leven’ zijn hierbij erg van belang, want de diagnose borstkanker betekent voor iedereen wat anders. Daarom streef ik er naar te werken vanuit uw wensen en behoeften.

Wilt u mij telefonisch spreken dan kunt u via het secretariaat van het multidisciplinair Oncologisch Centrum (073) 553 8225 een afspraak met mij maken.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Borstkankerzorg

Mijn opleiding

2019-2021
Master Advanced Nursing Practice aan de HAN University of Applied Sciences
2015-2016
Vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige (CZO) in het Radboud UMC Nijmegen
2010-2014
HBO Verpleegkunde aan de Avans Hogeschool

Bijzonderheden

Lid van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) verpleegkundig specialisten
Laatste revisie: 16 februari 2024 - 08:23