Profielfoto zorgverlener Mirjam Hermans
Mevr. dr.

M.H.A. (Mirjam) Hermans

Klinisch moleculair bioloog

Voordat ik naar het JBZ kwam, heb ik als bioloog gewerkt aan woestijnplanten, blauwwieren, het kweken van haarwortelcellen, het ontstaan van het immuunsysteem in muis en rat, de moleculaire biologie van de T-cel receptor, en wat er fout gaat in cellen die ontsporen tot leukemie. Zeer diverse onderwerpen.

In het JBZ maakte ik kennis met de microbiologie. De wereld van de onzichtbare microben is niet alleen heel oud, maar ook immens, dynamisch en verrassend. Door de snelle technologische ontwikkelingen op moleculair gebied weten we steeds meer over micro-organismen, die ons gezond houden, maar soms ook ziek maken. De komende jaren zullen de  ontwikkelingen doorzetten, waardoor we uiteindelijk zonder het kweken van patiëntmaterialen de pathogenen snel op kunnen sporen, en direct op basis van genetisch materiaalinformatie een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen.

Het werken in een betrokken en vakkundige team, de prettige collega’s, de altijd aanwezige dynamiek, en de patiënt waar alles om draait, maken mijn werk tot een blijvende uitdaging

 

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Moleculaire diagnostiek

Mijn opleiding

Specialisatie moleculaire biologie (Centre d’Immunologie de Marseille-Luminy)
Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Laatste revisie: 15 december 2023 - 09:54