Foto van Merijn Westbroek
Mevr.

M. (Merijn) Westbroek

Klinisch verloskundige

In 2015 ben ik met enthousiasme begonnen aan de opleiding verloskunde te Rotterdam. Na mijn afstuderen in 2020, ben ik direct klinisch gaan werken in Haarlem. Een vraag die ik vaker krijg is “Waarom nou direct de kliniek in, in plaats van een verloskundigenpraktijk?”. Omdat ik de dynamiek op de werkvloer onwijs leuk vind en graag met collega’s samenwerk. Sinds 2021 ben ik richting het JBZ gekomen omdat ik de Brabantse gezelligheid stiekem toch het leukste vind. 

Lees meer

Na 1 jaar fulltime klinisch te hebben gewerkt, begon het bij mij te kriebelen om nieuwe dingen te leren… Zo ben ik na mijn zoektocht terechtgekomen op de Tilburg universiteit. Bij mijn master Health, Well-being & Society ben ik met vraagstukken rondom gezondheidszorg, maatschappelijke weerbaarheid, en gezondheid en welzijn bezig. Deze master laat mij weer met een andere blik naar de verloskundige zorg en ook ver daarbuiten kijken. 

Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk en zoek ook graag de verbinding met een ander op. Juist de combinatie en balans tussen de (soms) complexe zorg of onzekere situaties en omgaan met de mens maakt dat ik de verloskunde in het ziekenhuis zo bijzonder vind. Misschien cliché (maar hierom niet minder waar) vind ik een bevalling begeleiden het mooiste wat er is. Samen met elkaar, gericht op hetzelfde doel en met als uitkomst de meest bijzondere ervaringen, hoop ik nog lang in de verloskunde te blijven!
 

Afdelingen

Laatste revisie: 9 februari 2024 - 11:20