Profielfoto zorgverlener Anita Op 't Hoog
Mevr.

J.C.W.M. (Anita) Op 't Hoog

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Sinds 1985 ben ik werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis binnen de oncologische zorg. Vanaf 2006 werk ik op de polikliniek Urologie waar ik me vooral richt op patiënten met een oncologische aandoening zoals prostaat-, nier-, blaas- en zaadbalkanker. Het horen van de diagnose kanker heeft grote impact welke vaak gepaard gaat met veel onzekerheden. Juist dan is het belangrijk te weten waar en bij wie je terecht kan met vragen. Als eerste contactpersoon voor zowel patiënten als naasten heb ik, samen met mijn twee collega oncologieverpleegkundigen, een ondersteunende en coördinerende rol gedurende het hele zorgproces en vervul ik een brugfunctie tussen patiënt, uroloog en het multidisciplinaire behandelteam.

Lees meer

Door mijn opleiding tot verpleegkundig specialist heb ik kennis van het medisch behandelplan en de verpleegkundige zorg, hierdoor ben ik in staat om problemen te signaleren en passende medische en verpleegkundige interventies in te zetten, uit te voeren en evalueren. Daarmee wordt de ondersteunende en coördinerende rol uitgebreid met een taak als behandelaar.

Het opbouwen van een persoonlijk contact en de aansluiting vinden bij de individuele patiënt blijven mooie uitdagingen. Door duidelijke informatie en ondersteuning bij het kenbaar maken van wensen en doelen wil ik de patiënt mogelijkheden bieden om zelf de regie te behouden in een periode waarin hij of zij het kwetsbaarst is. Daarnaast wil ik me inzetten om samen met patiënten en het multidisciplinaire behandelteam te blijven zoeken naar verbeteringen in het zorgtraject en deze vorm geven waarbij heeft de palliatieve zorg mijn bijzondere aandacht heeft.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Oncologische urologie

Mijn opleiding

2016
Verpleegkundig specialist intensieve zorg aan de Fontys Hogeschool Tilburg
1994
Managementopleiding aan de Avans Hogeschool Breda
1991
Oncologieopleiding in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
1989
Opleiding A-verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 16:30