Profielfoto zorgverlener Floor van Bergen
Mevr. drs.

F.S. (Floor) van Bergen

Gezondheidszorgpsycholoog
BIG-nummer

Sinds 2006 ben ik als gezondheidszorgpsycholoog verbonden aan de vakgroep Medische Psychologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Onze lichamelijke gezondheid heeft invloed op emoties en gedrag, en andersom kunnen emoties en gedrag ook invloed hebben op onze lichamelijke gesteldheid. Medische Psychologie richt zich op dit (soms) complexe samenspel. We doen onderzoek naar de oorzaak van problemen, maar kijken ook hoe we mensen kunnen ondersteunen en behandelen of proberen mee te denken waar ze hiervoor het beste terecht kunnen. 

Lees meer

Binnen de Medische Psychologie richt ik me voornamelijk op ouderen of volwassenen die problemen hebben die met het ouder worden gepaard gaan. Hiervoor werk ik samen met diverse zorgverleners uit het ziekenhuis, zoals artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en paramedici.

Het ambitieuze doel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis dat mensen van Den Bosch en omstreken hun gezondheidswelzijn in 2025 het hoogste cijfer van Nederland geven, is een doel waar ik mij met veel toewijding en plezier voor inzet!

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Neuropsychologie, Ouderen

Mijn opleiding

Psychologie aan de Universiteit Utrecht
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 09:48