Profielfoto zorgverlener Christof Smit
Dhr. dr.

C.A.J. (Christof) Smit

Revalidatiearts
BIG-nummer

Ik ben revalidatiearts geworden vanuit mijn interesse voor zowel neurologische als orthopedische problemen die ons bewegen beïnvloeden. 1 juni 2018 ben ik gestart als revalidatiearts in Tolbrug, centrum voor medisch specialistische revalidatie in Den Bosch. Wat mij aanspreekt, is dat het niet alleen een prachtig centrum is, met moderne faciliteiten, maar ook dat het aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis vastzit, met alle medische behandelmogelijkheden die er zijn.

Lees meer

Hiervoor heb ik van 2002 tot en met april 2018 met plezier op de dwarslaesieafdeling van Reade in Amsterdam gewerkt, waar ik als opleider ook verantwoordelijk was voor de opleiding van artsen in opleiding tot revalidatiearts.

13 januari 2017 ben ik gepromoveerd op het onderwerp: ‘elektrostimulatie bij dwarslaesie; de ontwikkeling van een methode om decubitus te voorkomen’. Spieractivatie met elektrostimulatie bij verlamde spieren, ook bij andere diagnosegroepen dan dwarslaesie, zou veel vaker moeten worden toegepast dan nu gebeurt. Inactieve spieren worden geprikkeld. Het verbetert fitheid en voorkomt problemen.

Het langdurige contact met mijn patiënten vind ik prettig. Ik vind het belangrijk in mijn werk om goed te luisteren en om de patiënt te informeren zodat hij of zij een goede keuze kan maken. Ik hoop dat mensen mij empathisch en praktisch vinden.

Ik ben geboren in 1970, ben getrouwd en heb vier zonen. Naast het werk besteed ik graag tijd aan mijn gezin. Sport en in het bijzonder wielrennen is mijn hobby.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Houding en beweging

Mijn opleiding

2017
Promotie, titel proefschrift: ‘Electrical Stimulation in Spinal Cord Injury; development of a pressure ulcer prevention program’ (VU Amsterdam)
2002
Revalidatiearts in het VU Medisch Centrum Amsterdam
1996
Artsexamen, cum laude, aan de Radboud universiteit Nijmegen

Bijzonderheden

lid van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen
lid van de Nederlands-Vlaams-Dwarslaesiegenootschap (NVDG)
lid van de International Spinalcord Society (IscoS)
Laatste revisie: 1 september 2021 - 13:44