Headerafbeelding
afdelingen mdl wachtkamer
Afdeling

Spreekuur voor chronische buikpijnklachten

Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten met chronische buikpijnklachten, die kunnen wijzen op het prikkelbaar darmsyndroom (PDS).

Op ons spreekuur willen we uw buikklachten beter in kaart brengen om u een goede behandeling te kunnen geven. Verder is gebleken dat patiënten met de diagnose PDS behoefte hebben aan meer duidelijkheid, informatie en begeleiding. Dit bieden wij u in de vorm van een specialistisch spreekuur.

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Mirte de Geest
M.A.H. de Geest
Verpleegkundig consulent
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code INT-177
Laatste revisie: 9 augustus 2019 - 15:28
Over dit spreekuur

Spreekuur voor chronische buikpijnklachten

U bezoekt het spreekuur twee keer.

Tijdens uw eerste bezoek bespreekt de verpleegkundig consulent samen met u een vragenlijst. Deze heeft u thuis al kunnen invullen. De lijst is bedoeld om uw klachten beter in kaart te brengen en eventueel een andere aandoening op het spoor te komen. Aansluitend maakt u kennis met de MDL-arts om uw klachten te bespreken. De verpleegkundige geeft u indien nodig informatie over PDS en neemt met u de behandelmogelijkheden door. Het eerste bezoek duurt ongeveer een uur.

Voor het tweede bezoek komt u bij de verpleegkundig consulent. Dit vindt ongeveer vier tot zes weken na het eerste bezoek plaats en duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens dit bezoek bespreekt de verpleegkundig consulent samen met u de uitslagen van eventuele onderzoeken die u heeft gehad en welke behandelmogelijkheden voor u geschikt zijn. Verder kunt u tijdens dit gesprek natuurlijk uw vragen stellen.

Als blijkt dat u geen PDS heeft, kan het nodig zijn dat u alsnog wordt doorverwezen naar het gewone Maag-, Darm-, Leverspreekuur. Het kan ook zijn dat we u met het behandeladvies terug verwijzen naar uw eigen huisarts. We brengen uw huisarts hier schriftelijk van op de hoogte. De huisarts kan vervolgens met u samen het behandeltraject vervolgen.