Rooming-in op de Kinderafdeling A6 Zuid

Wij bieden u als ouder(s) de mogelijkheid om bij uw kind te blijven slapen. Dit noemen we rooming-in. Voor een kind is een opname in het ziekenhuis een ingrijpende gebeurtenis. Het is daarom prettig voor uw kind, als er een ouder aanwezig kan zijn.

Hoe verloopt rooming-in?

We willen graag dat de zorg voor uw kind zo goed mogelijk verloopt. 

Verzorging als thuis

U geeft, samen met de verpleegkundige, uw kind de verzorging, zoals u thuis gewend bent. Het kan zijn dat deze zorg nu anders is vanwege de reden van opname. De verpleegkundige heeft de verantwoordelijkheid voor een goede zorg en komt regelmatig kijken, zowel overdag als ‘s nachts.

Slapen op een zit/slaapbank

In sommige gevallen komt u met meerdere ouders/kinderen op één kamer te liggen. Er is een zit/slaapbank aanwezig voor de ouder. Deze plaatsen we op de kamer van uw kind. Het benodigde beddengoed is op de afdeling aanwezig. Wilt u ’s ochtends rond 08.00 uur de zit/slaapbank inklappen en deze overdag ingeklapt laten? Dat is voor het personeel prettig en overzichtelijk. 

Maaltijden

Bij de servicemedewerkster kunt u maaltijden bestellen. Deze zijn niet gratis! [LF]Voor een ontbijt of lunch betaalt u € 2,50. Een warme maaltijd kost € 7,50. [LF]U kunt niet contant betalen, alleen met een pinpas.

Wilt u graag een maaltijd bestellen? Dan kunt u dit doorgeven aan de servicemedewerkster:

  • een lunch bestelt u vóór 09.00 uur;
  • een warme maaltijd bestelt u vóór 13.00 uur;
  • het ontbijt voor de volgende ochtend bestelt u vóór 11.00 uur.

Enkele bijzonderheden

  • Wanneer uw kind in de avond of nacht is opgenomen, krijgt u het 1e ontbijt met drinken gratis.
  • Moeders bij kinderen tot de leeftijd van 28 dagen worden beschouwd als logé. U bent dan ook ingeschreven en u krijgt gratis maaltijden, deze gaan wel van uw eigen risico af. U lees u meer over op de pagina 'Blijven slapen bij uw pasgeboren kind'.
  • Bent u nog kraamvrouw ( tot en met de 8e dag), dan krijgt u ook gratis maaltijden en drinken.

In de ouderkamer staat een automaat. Hier kunt u per kopje, verse koffie en thee pakken. Ook kunt u gebruik maken van de combi magnetron/oven.

Douchen op de afdeling

U kunt douchen op de afdeling. Handdoeken en washandjes kunt u van het ziekenhuis gebruiken. Wilt u het natte wasgoed in de gele waszak deponeren?

Eten in de koelkast

In de ouderkamer is een koelkast aanwezig. Hierin kunt u uw eigen etenswaren bewaren. Graag een sticker er op plakken met de naam van uw kind en datum. Vergeet u niet bij ontslag de etenswaren uit de koelkast te halen?

De afdelingskeuken is niet toegankelijk voor ouders. Wanneer u iets nodig heeft, vraag dit gerust. Wij helpen u graag verder.

Isolatieverpleging van uw kind

Wanneer uw kind met een infectie is opgenomen, krijgt u specifieke informatie over de hygiënische maatregelen. Voor vrouwen die bevallen zijn tot en met de achtste dag na de bevalling, geldt een andere regeling. Dit in verband met hygiëne en infectiegevaar. De verpleegkundige vertelt u hier meer over. 

Thuisritme

Probeer zoveel mogelijk het ritme van eten en slapen van thuis aan te houden. Geef dit ook door aan uw bezoek. Dan weten zij ook wanneer ze het beste kunnen komen.

Heeft u nog vragen?

Stel uw vragen aan de verpleegkundige op de afdeling. 

Code KIN-024
Laatste revisie: 29 mei 2019 - 11:28