Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Onderzoek

TcPO2 meting

Bij een TcPO2-meting meet de vaatlaborant de doorbloeding van de huid.

U krijgt dit onderzoek als u een wond aan het been of de voet heeft. Met behulp van de sensoren kan plaatselijk het zuurstofgehalte in de huid worden gemeten. De vaatlaborant plakt deze sensoren op uw voet of been en op uw borst. Als de meting begint wordt de huid onder de sensoren opgewarmd en wordt het zuurstofgehalte op die plaats in de huid gemeten.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Neem naar uw afspraak uw geldig legitimatiebewijs mee. Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code VTL-018
Laatste revisie: 19 oktober 2023 - 09:29
Hoe verloopt het onderzoek?

TcPO2 meting

Hoe bereidt u zich voor?

Het is van belang dat u op de dag van het onderzoek geen bodylotion, crème of olie op de huid aanbrengt.

Als u medicijnen gebruikt mag u deze gewoon innemen.

Waar meldt u zich?

Meldt u zich ruim op tijd aan bij de aanmeldzuil van het Vaatlaboratorium (Gebouw C, verdieping 1, ontvangst 5). Hierna neemt u plaats in de wachtruimte. Als u aan de beurt bent wordt u opgehaald.

Hoe verloopt het onderzoek?

Tijdens het onderzoek ligt u op een bed. Er wordt een meting gedaan aan het onderbeen, de enkel of de voorvoet of naast de eventuele open wond. De laborant maakt de plek van de meting eerst schoon met wat alcohol. Daarna worden er bevestigingsringen voor de elektroden op de huid geplakt. In elke ring komt wat contactvloeistof en vervolgens worden de elektroden bevestigd. De meting wordt nu gestart en kan 10 tot 20 minuten duren. Tijdens de registratie blijft u rustig liggen.

De elektroden kunnen warm aanvoelen op de huid, maar het onderzoek is niet pijnlijk of belastend.

Het onderzoek duurt 30 tot 45 minuten.

Van wie krijgt u de uitslag?

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend arts. Heeft u hiervoor nog geen afspraak? Neem dan contact op met de secretaresse van uw behandelend arts om een afspraak te maken voor de uitslag.

Kunt u niet naar uw afspraak komen?

Laat dit dan minstens 24 uur voor aanvang van het onderzoek weten via telefoonnummer (073) 553 26 00. Als u aansluitend een afspraak heeft bij uw behandelend arts, moet u ook contact opnemen met de polikliniek van uw arts. Het telefoonnummer staat op uw afspraakbevestiging. Er kan dan in uw plaats een andere patiënt geholpen worden, zodat de wachtlijst beperkt blijft. 

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met de afdeling Vaatlaboratorium of met uw behandelend arts. Tijdens het onderzoek vertelt de laborant u steeds wat er gaat gebeuren. U kunt dan ook vragen stellen.

Het Vaatlaboratorium (Gebouw C, verdieping 1, ontvangst 5) is bereikbaar op telefoonnummer (073) 553 26 00, op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.