Headerafbeelding
Man en vrouw in wachtkamer bij klinische neurofysiologie en vaatlaboratorium
Onderzoek

Bewegingsregistratie tijdens de slaap (actigrafie)

Een actigrafie is een onderzoek om uw slaappatroon te meten. Hiervoor gebruiken we een actigraaf. Dit is een apparaatje in de vorm van een polshorloge dat uw bewegingen registreert.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code SWC-009
Laatste revisie: 25 april 2023 - 14:47
Hoe verloopt het onderzoek?

Bewegingsregistratie tijdens de slaap (actigrafie)

Tijdens het onderzoek meten wij uw slaappatroon aan de hand van beweging. Het horloge (actigraaf) meet uw bewegingen tijdens uw slaap. Als u slaapt, ligt u meestal stil. Als u wakker bent, beweegt u wat meer. Hierdoor kunnen we met behulp van het horloge een goede inschatting maken van het aantal uren dat u slaapt.

Met dit horloge gaat u naar huis. U draagt het horloge 24 uur per dag, dus zowel overdag als ‘s nachts. Dit doet u tijdens een langere periode, bijvoorbeeld 1 of 2 twee weken. Tijdens deze periode mag u gewoon uw dagelijkse bezigheden doen.

U moet thuis met het volgende rekening houden omdat het horloge hier niet tegen kan:

  • U mag met het horloge niet onder de douche of in bad.
  • U mag niet zwemmen met het horloge om. Let u er op dat u het horloge weer snel omdoet, nadat u het af heeft gedaan.
  • Een paar spetters water van handen wassen of afwassen is geen probleem voor het horloge.

Op de afgesproken dag en tijd levert u het horloge en het ingevulde weekschema weer in bij de afdeling Klinische Neurofysiologie.

U heeft het horloge in bruikleen. We verwachten dat u hier zorgvuldig mee omgaat. U bent tijdens de bruikleenperiode wettelijk aansprakelijk voor diefstal, verlies en/of schade aan het apparaat.

Voor het onderzoek moet u een bruikleenovereenkomst tekenen. Het onderzoek mag alleen uitgevoerd worden, als u de bruikleenovereenkomst tekent.

Ga naar de Bruikleenovereenkomst

U krijgt de uitslag van het onderzoek van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u deze voor het onderzoek stellen. U mag ook bellen naar de afdeling Klinische Neurofysiologie, telefoonnummer (073) 553 86 80.