Dinsdag 23 juli 2019

Wisselexpositie Boulevard: Zomerexpositie JBZ Award 2019

In de expositieruimte aan het einde van de boulevard is een nieuwe expositie te zien met kunstwerken van de winnaar van de JBZ Award 2019, Robin Mommers. Er is ook werk te zien van 8 andere exposanten.

kunst zomerexpositie JBZ Award 2019

Zij exposeert haar werk samen met de 3 andere genomineerden van de JBZ Award 2019: Nick van Steen en Timon Prospèr ter Avest. Lotte van der Pasch (winnaar van vorig jaar) toont haar nieuwe kunstwerken en er is werk te zien van de andere pas afgestudeerde kunstenaars: Max Rijkers, Anne van den Berg, Lars van Kuppeveld, Iris Hendrickx en Marloes Vreeswijk.

De zomerexpositie is te bekijken vanaf 12 juli tot 27 september 2019.

Robin Mommers (winnaar JBZ Award 2019)

De ontdekkingsreis die Robin Mommers laat zien in haar werk ‘Ze is wat ze maakt’ past binnen de healing environment van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Als patiënt maak je ook een reis door het ziekenhuis. Robin neemt je mee op ontdekkingsreis door haar proces van zoeken door middel van materiaal en techniek. Robin heeft de bewegende zwemster bijzonder verbeeld in haar prachtige onderwaterwereld. Kijk maar eens goed naar het 5-luik en ontdek de bewegende zwemster.

kunst kunstwerk Robin Mommers (winnaar JBZ Award 2019)

'Write Minded' van Nick van Steen

Nick van Steen zal gedurende de zomermaanden een expowand vol schrijven met kalligrafie. Waarom is schrijven zo belangrijk? En wat kan schrijven betekenen voor iedereen? De uitspraak ‘Verba Volant Scripta Manent’ zal hij schrijven op de eerste expowand vooraan in de expositie. Deze uitspraak betekent: gesproken woorden vliegen weg, terwijl geschreven woorden voor altijd blijven. Het is een romantische quote van Nick van Steen over zijn passie voor kalligraferen. De therapeutische inzet van schrijven is passend in een ziekenhuisomgeving. Door te schrijven kan je als patiënt het e.e.a. van je afschrijven. Het project ‘Write Minded’ stelt mensen in staat hun eigen handschrift te trainen en hiermee tegelijkertijd de cognitieve functies scherp te houden.

kunst expositiewand Nick van Steen

'Sea'

Timon Prospèr ter Avest toont zijn videowerken ‘Sea’. “Het is belangrijk om je te kunnen ontspannen. Om je te kunnen afsluiten van alle hectiek om je heen”, aldus Timon. Zijn ervaring met rust is te vergelijken met een duik onder water. De video’s die hij presenteert komen voort uit een serie films die hij onder water heeft gemaakt. Het vormt een visuele representatie van zijn verlangen naar kalmte, evenwicht en sereniteit.

kunst kunstwerk sea van Timon Prosper ter Avest

Werken van de andere exposanten

Foto’s van ‘Tijdmachine’ van Max Rijkers, de video ‘Playground Show’ van Anne van den Berg, voetbalshirts ‘Social United’ van Lars van Kuppeveld, stop motion animatie ‘Wayfarer’ en video ‘Making of … ‘Wayfarer’’ van Iris Hendrickx, installatie ‘Facing the earth’ van Lotte van der Pasch en ‘Shadow’ (selfportrait) en ‘Safe Space DIY’ en ‘Safe Space’ van Marloes Vreeswijk.

Opening

De officiële opening vindt plaats op woensdag 11 september 2019 om 17.00 uur. De voorzitter van de kunstcommissie, Jean Marc Reinold, zal de jonge garde kunstenaars onder het genot van een bescheiden hapje en drankje.

Aanmelden opening 11 september 2019

kunst opening zomerexpositie JBZ Award 2019 op 11 september 2019

Informatieborden expositie

Bij de expositie op de boulevard van het JBZ hangen informatieborden met een toelichting bij de kunstwerken. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis brengt u door deze expositie graag in contact met het werk van jonge pas afgestudeerde kunstenaars van de AKV | St. Joost. U kunt een zomer lang genieten van hun kunstwerken.  

Kunstactiviteiten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kunstcommissie? Meld u dan aan bij de kunstkring. U ontvangt dan uitnodigingen van de openingen van de exposities op de boulevard.

Aanmelden kunstkring

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16