Woensdag 16 januari 2019

Wisselexpositie Boulevard: 'In traagheid schuilt het leven' van Marco Douma en Anneke Wasser

In de expositieruimte aan het einde van de boulevard wordt vrijdag 18 januari 2019 een nieuwe expositie ingericht. De titel van deze expositie is 'In traagheid schuilt het leven'.

Er zijn kunstwerken te zien van Marco Douma en Anneke Wasser. Marco Douma toont zijn videowerken 'Stille Beelden' en Anneke Wasser toont haar schilderijen, grafiek en iPad-art. Beide kunstenaars zijn getroffen door de stilte en de mystiek van de natuur, waarbij de beweging in het moment wordt gevangen en tot traagheid wordt gedwongen.

nieuws 20190116 marco douma stille beelden

Videostill uit 'Stille beelden 02' van Marco Douma (de video zal te zien zijn op een beeldscherm in de expositie)

nieuws 20190116 anneke wasser riet

'Riet 1' (acryl op doek, 2016) van Anneke Wasser

De expositie is te zien tot en met vrijdag 29 maart 2019. De opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019 om 16.00 uur. U kunt zich aanmelden via kunstcommissie@jbz.nl

Informatieborden expositie

Bij de expositie op de boulevard van het JBZ komen informatieborden te hangen met een toelichting bij de kunstwerken. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis brengt u door deze expositie graag in contact met de kunst van Marco Douma en Anneke Wasser. Kunst als troost en afleiding voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.

Duur van deze expositie

Deze expositie is te zien tot en met 29 maart 2019

nieuws 20190116 poster opening expo in traagheid schuilt het leven

Kunstactiviteiten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kunstcommissie?

U kunt zich dan aanmelden voor de kunstkring. U ontvangt dan uitnodigingen van de openingen van de exposities op de boulevard.

Lees hier meer informatie over de kunst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16