Vrijdag 24 januari 2020

Wisselexpositie Boulevard: 'De wereld van het moment - een ontdekkingsreis'

In de expositieruimte aan het einde van de boulevard is sinds januari 2020 de expositie 'De wereld van het moment - een ontdekkingsreis' te zien. Met kunstwerken van Natascha J.A. Rodenburg. 

kunst expositie boulevard Natascha J.A. Rodenburg overzicht 1

De titel van de expositie verwijst naar de nieuwsgierigheid die Natascha Rodenburg heeft naar materie en processen. Als een ontdekkingsreis onderzoekt de beeldend kunstenaar materie, om zo momenten uit de ontwikkeling van het werkproces bloot te leggen. Vaak liggen er aan haar kunstwerken ecologische en/of spirituele vraagstukken ten grondslag. Ook komen er raakvlakken naar boven drijven die terug te leiden zijn naar haar rijke boten- en natuurleven zoals ze dat in Nieuw-Zeeland leefde. 

Poëtische titels en teksten 

Er zijn zowel 2- als 3-dimensionale kunstwerken in deze expositie te zien waarbij diverse materialen en technieken zijn gebruikt. De poëtische titels en teksten verwoorden onder andere gerelateerde geschiedenissen, gedachtenpatronen, materiaalgebruiken en/of werkprocessen. 

kunst expositie boulevard Natascha J.A. Rodenburg detail kunstwerk

Detail uit kunstwerk met titel 'The world is not enough' (2017)

Bezieling en zingeving

Natascha Rodenburg maakt kunst voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar authenticiteit, inspiratie, diepgang, meerwaarde, bezieling en innovatie. Zij maakt kunst als aanvullende zorg en zingeving ter verbetering van het algemene welzijn van de mens. Een helende omgeving is van belang om stress te reduceren en genezing te ondersteunen. 

kunst expo Natascha J.A. Rodenburg onderzoeksproject zaden

Het kunstwerk 'Modellen voor onderzoeksproject Zaden' (2019) en het kunstwerk 'Bamboo Blad (foto hieronder) zijn beiden te zien in de vitrines. 

kunst expositie boulevard Natascha J.A. Rodenburg overzicht 2

Opening

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 om 17.00 uur. Jean Marc Reinold (voorzitter van de kunstcommissie JBZ) zal Natascha Rodenburg interviewen.
U bent van harte welkom!
U kunt zich aanmelden via kunstcommissie@jbz.nl.

kunst expo uitnodiging opening Natascha J.A. Rodenburg

Informatieborden expositie

Bij de expositie op de boulevard van het JBZ komen informatieborden te hangen met een toelichting bij de kunstwerken. De kunstcommissie brengt u door deze expositie graag in contact met de kunst van Natascha Rodenburg.
Kunstwerken als voeding voor de ziel.  

Duur van deze expositie

De expositie is te zien tot 3 april 2020.

Kunstactiviteiten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kunstcommissie? U kunt zich dan aanmelden voor de kunstkring. U ontvangt dan uitnodigingen van de openingen van de exposities op de boulevard. Lees hier meer informatie over de kunst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16