Patiëntenpas

Bent u nog niet eerder als patiënt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geweest? Dan moet u zich eerst inschrijven als patiënt. U ontvangt dan een patiëntenpas van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Neem uw patiëntenpas mee bij ieder bezoek aan het ziekenhuis.

Op de patiëntenpas staan uw patiëntennummer, een foto van u (deze foto wordt aan de balie gemaakt; alleen wanneer u daar mee instemt) en een aantal persoonlijke gegevens.

Patiëntenpas aanmaken bij de patiëntenregistratie

Wat neemt u mee als u zich gaat inschrijven?

U kunt alleen zelf, persoonlijk, een (nieuwe) patiëntenpas laten maken.

Wij kunnen u alleen inschrijven als u meeneemt:

Naast een geldig legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas, vragen wij u ook om de volgende informatie:

  • uw (mobiele) telefoonnummer
  • toestemming voor het versturen van een sms als afspraakherinnering
  • uw e-mailadres
  • uw contactpersoon (voor noodgevallen)
  • de naam van uw huisarts, tandarts en apotheek
  • toestemming om uw medische gegevens te mogen delen met uw zorgverleners buiten het JBZ

Kinderen

De legitimatieplicht in de zorg geldt ook voor kinderen. De legitimatieplicht geldt vanaf de geboorte. Breng bij uw bezoek dus altijd een geldig legitimatiebewijs van uw kind mee.

Het is belangrijk dat tijdens de inschrijving ten minste één ouder of verzorger aanwezig is. Dit is verplicht als uw kind jonger is dan 16 jaar. U als ouder of verzorger moet zich tijdens de inschrijving ook kunnen legitimeren. Vergeet niet om het pasje van uw zorgverzekering mee te nemen.

Waar kan ik een patiëntenpas aanvragen?

Aanmelden bij de aanmeldzuil

Met uw patiëntenpas moet u zich 'aanmelden' op de polikliniek. U mag dit zelf door de streepjescode van de patiëntenpas voor de aanmeldzuil te houden. De aanmeldzuil staat in iedere wachtruimte van de polikliniek.  Als u wilt, zal een hostess u hierbij helpen.

Aanmelden via de zuil bij afdeling MDL

Waarom een patiëntenpas?

Het is belangrijk dat uw patiëntgegevens veilig zijn in het ziekenhuis en dus goed geregistreerd staan. Met de persoonlijke patiëntenpas wordt verwisseling van medische gegevens en misbruik van zorgverzekeringen voorkomen. De medewerkers van het ziekenhuis kunnen u aan de hand van uw patiëntenpas snel identificeren en er zeker van zijn dat u de patiënt bent. 

 

Let op!

Afspraak op de hoofdlocatie van het JBZ? Vanaf 16 oktober 2023 meldt u zich op de polikliniek aan met uw QR-code. Ontvang uw QR-code digitaal thuis, of bij de aanmeldzuilen bij de Infobalie.

Neem altijd uw geldig identiteitsbewijs mee!

Lees hier meer over digitaal aanmelden  

Wijzigingen

Bent u al ingeschreven bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar zijn er persoonlijke gegevens (uw adres, huisarts, telefoonnummer of zorgverzekeraar) gewijzigd? Dan is het heel belangrijk dat u deze wijzigingen aan ons doorgeeft. U kunt wijzigingen:

Code NHZ-005
Laatste revisie: 26 juli 2023 - 09:43