Inschrijven als patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Bent u nog niet eerder als patiënt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geweest? Dan moet u zich eerst inschrijven als patiënt. 

Vanaf 16 oktober 2023 ontvangt u geen JBZ-patiëntenpas meer na inschrijving. U meldt zich vanaf die datum voortaan digitaal aan voor uw afspraken. Zie voor meer informatie: www.jbz.nl/aanmelden 

 

Patiëntenpas aanmaken bij de patiëntenregistratie

Wat neemt u mee als u zich gaat inschrijven?

U kunt u alleen zelf, persoonlijk, inschrijven als patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Wij kunnen u alleen inschrijven als u meeneemt:

 

Naast een geldig identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas, vragen wij u ook om de volgende informatie:

  • uw (mobiele) telefoonnummer
  • toestemming voor het versturen van een sms als afspraakherinnering
  • uw e-mailadres
  • uw contactpersoon (voor noodgevallen)
  • de naam van uw huisarts, tandarts en apotheek
  • toestemming om uw medische gegevens te mogen delen met uw zorgverleners buiten het JBZ

Kinderen

De legitimatieplicht in de zorg geldt ook voor kinderen. De legitimatieplicht geldt vanaf de geboorte. Breng dus altijd een geldig identiteitsbewijs van uw kind mee als uw kind een afspraak heeft in het ziekenhuis.

Het is belangrijk dat tijdens de inschrijving ten minste één ouder of verzorger aanwezig is. Dit is verplicht als uw kind jonger is dan 16 jaar. U als ouder of verzorger moet zich tijdens de inschrijving ook kunnen legitimeren. Vergeet niet om het pasje van uw zorgverzekering mee te nemen.

Waar kan ik mij inschrijven als patiënt?

Waarom legitimeren?

Het is belangrijk dat uw patiëntgegevens veilig zijn in het ziekenhuis en dus goed geregistreerd staan. Door uw persoonlijke inschrijving en controle van uw gegevens wordt verwisseling van medische gegevens en misbruik van zorgverzekeringen voorkomen. 

Wijzigingen

Bent u al ingeschreven bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar zijn er persoonlijke gegevens (uw adres, huisarts, telefoonnummer of zorgverzekeraar) gewijzigd? Dan is het heel belangrijk dat u deze wijzigingen aan ons doorgeeft. U kunt wijzigingen:

Code NHZ-005
Laatste revisie: 23 oktober 2023 - 17:39