Online een afspraak maken

Patiënten kunnen soms online een afspraak inplannen. De zorgverlener verstuurt in dat geval een bericht naar de patiënt. De afspraak kan worden ingepland via ZorgDomein of MijnJBZ. 

Een eerste afspraak maken

Via ZorgDomein

Soms is het mogelijk om digitaal een eerste afspraak in te plannen met een ZorgDomein-verwijsnummer. U ontvangt hier dan een brief over. Heeft u hier een brief over ontvangen? Volgt u dan de onderstaande instructie:

 • Klik op de onderstaande button.
 • Log in met uw geboortedatum en het ZorgDomein-verwijsnummer. Dit nummer staat op de verwijsbrief van uw huisarts. Het verwijsnummer begint met de letters ZD.

 Zorgdomein

Via MijnJBZ

Soms is het mogelijk om een eerste afspraak in te plannen via MijnJBZ. U ontvangt hier dan een bericht over. Heeft u hier een bericht over ontvangen? Volgt u dan de onderstaande instructie:

 • Klik op de onderstaande button.
 • Log in met uw DigiD-app of met de sms-code van DigiD.
 • Klik in MijnJBZ op 'Meer'.
 • Kies voor 'Plan een eerste afspraak'.

MijnJBZ

Let op: het zelf plannen van een afspraak via MijnJBZ is nog niet voor alle specialismen mogelijk. 

Een vervolgafspraak maken

Via MijnJBZ

Soms is het mogelijk om een vervolgafspraak in te plannen via MijnJBZ. U ontvangt hier dan een bericht over. Heeft u hier een bericht over ontvangen? Volgt u dan de onderstaande instructie:

 • Klik op de onderstaande button.
 • Log in met uw DigiD-app of met de sms-code van DigiD.
 • In uw MijnJBZ klikt u op 'Meer'
 • Kies voor 'Plan afspraak vanaf wachtlijst'.

MijnJBZ

Let op: het zelf plannen van een afspraak via MijnJBZ is nog niet voor alle specialismen mogelijk.

Afspraakbericht per e-mail

Het JBZ kan u per e-mail laten weten wanneer uw behandelaar een nieuwe afspraak voor u heeft ingepland. In dit bericht staan vanwege de privacy geen details over uw afspraak. Om die te zien moet u inloggen op uw MijnJBZ.   

Wilt u deze e-mailberichten ontvangen, dan moet uw 'contactvoorkeur' in uw MijnJBZ op 'digitaal' staan. U kunt uw voorkeur aan ons doorgeven:

 • digitaal via MijnJBZ
 • tijdens uw afspraak op de polikliniek 
 • bij de afdeling Patiëntenregistratie op de Boulevard (gebouw B, verdieping 0).

Neem bij elk bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs en uw patiëntenpas mee. 

Herinnering afspraak per sms

Het JBZ kan u 48 uur vóór uw afspraak een herinnering sturen per sms. In dit bericht staan vanwege de privacy geen details over uw afspraak. Meer informatie over de afspraak vindt u in MijnJBZ of in uw afspraakbrief.

Wilt u voortaan een sms-herinnering ontvangen? Registreer dan eerst uw mobiele telefoonnummer in uw MijnJBZ. U kunt uw mobiele telefoonnummer ook laten registreren bij de afdeling Patiëntenregistratie op de Boulevard (gebouw B, verdieping 0). Neem bij elk bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs en uw patiëntenpas mee. 

U krijgt alleen een herinnering per sms als u bij de afdeling Patiëntenregistratie of bij de polikliniek heeft aangegeven dat we uw telefoonnummer hiervoor mogen gebruiken.

Afzeggen of wijzigen afspraak

U kunt uw afspraak niet via MijnJBZ afzeggen of wijzigen. Bel hiervoor met de afdeling waar de afspraak gepland staat.

Code MIJ-008
Laatste revisie: 19 mei 2023 - 11:26