Headerafbeelding
Bloedprikken bij volwassenen bij de Bloedafname
Locatie

Afdeling Bloedafname locatie Drunen

Bij de afdeling Bloedafname op de locatie Drunen kunt u terecht voor bloedafname en materiaalafgifte.

Bezoekadres

Tinie de Munnikstraat 17
5151 VW Drunen
Nederland

Alléén op afspraak

Bloedprikken en materialen inleveren voor onderzoek kan alléén op afspraak. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak.

Ga naar www.jbz.nl/prikafspraak en maak een afspraak

Hulp nodig? Bel dan (073) 553 36 99 (op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur). 

Belangrijke informatie

  • U kunt bij de afdeling Bloedafname op de locatie Drunen ook terecht met een aanvraagformulier van SHL-Groep of Diagnostiek Brabant.
  • Heeft u een aanvraagformulier van Diagnostiek Brabant? Houd dan rekening met afwijkende openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 11.00 uur.
  • Bij de afdeling Bloedafname op de locatie Drunen kunnen zwangere vrouwen terecht voor de NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Test).

Je kunt terecht voor

Bloedafname, Materiaalafgifte, Trombosedienst

Praktische tips

Bloedprikken in Coronatijd

Moet u bloed laten prikken? Of materialen inleveren voor onderzoek, bijvoorbeeld urine of ontlasting? Op de pagina 'Bloedprikken in Coronatijd'  leest u alle belangrijke informatie over uw bezoek aan onze priklocaties.

Bloedprikken op een andere locatie?

Wilt u ergens anders bloed laten prikken? Het JBZ heeft meerdere prikposten waar u terecht kunt voor bloedprikken en materiaalafgifte. Kijk op www.jbz.nl/prikposten voor een volledig overzicht.

Bloedprikken bij kinderen?

Moet uw kind bloed laten prikken? U kunt dan het beste met uw kind naar de hoofdlocatie van het JBZ in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale prikkamer die kindvriendelijk is ingericht. Wij vragen u met uw kind voor bloedprikken niet naar onze prikposten te komen.

Sluitingsdagen

Op feestdagen wordt in het JBZ volgens weekenddienst gewerkt. Hier vindt u een overzicht van onze sluitingsdagen.

Wat neemt u mee?

Wanneer krijgt u de uitslag?

Uw (huis)arts of verloskundige bespreekt de uitslag van het bloedonderzoek met u. Zij spreken met u af wanneer u hierover contact zult hebben. U kunt de uitslag ook bekijken in MijnJBZ.

Wat kost bloedonderzoek?

De kosten van bloedonderzoek tellen mee voor uw eigen risico. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel u betaalt voor een bepaald onderzoek. Goed om te weten: wij controleren of onderzoeken niet dubbel worden gedaan, bijvoorbeeld als uw huisarts en uw behandelend specialist hetzelfde onderzoek aanvragen. Op die manier zorgen we ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.

Code PRK-008
Laatste revisie: 17 september 2020 - 13:39