Man krijgt informatie van medewerker bij balie polikliniek orthopedie

Injectie met een ontstekingsremmer (kenacort)

Bij een behandeling kunt u een injectie krijgen met een onstekingsremmer (kenacort) en een verdovingsmiddel (bupivacaïne).

Het verdovingsmiddel werkt een paar uur (net als een tandartsverdoving) en de ontstekingsremmer werkt na een paar dagen. Hierdoor kan pijn na enige uren terugkomen en soms heviger dan voorheen.

Informatie over uw behandeling

Code ORP-058
Laatste revisie: 31 juli 2019 - 10:51

Injectie met een ontstekingsremmer (kenacort)

Het is belangrijk om te weten dat de pijn na enige uren terug kan komen, soms heviger dan voorheen. Het verdovingsmiddel werkt namelijk een paar uur (net als een tandartsverdoving) en de ontstekingsremmer gaat pas na een paar dagen werken. Het is daarom mogelijk dat er de eerste week niet veel verandert en het gewenste effect pas na een week optreedt.

De meest voorkomende bijwerking van de injectie is een licht opgezet gezicht, soms met blosjes op de wangen. Meestal trekt dit na 24 tot 48 uur weg. Als het niet wegtrekt, neemt u dan contact op met de huisarts.

Als u diabetes heeft houdt er dan rekening mee dat uw glucosewaarden de eerste week na de injectie (extra) verhoogd kunnen zijn. Omdat dit maar ongeveer een week duurt, kan dit in principe geen kwaad. Eventueel kan de dosering van insuline tijdelijk worden verhoogd.

Neemt u dan contact op met de polikliniek Orthopedie: stuur een e-mail naar ortho@jbz.nl of bel naar (073) 553 60 50