Foto van Jefta en Marijn

Dansmedische zorg bij MMfysio

MMfysio is gericht op (top)sporters en op ouderen.

Dansers kunnen bij ons terecht voor achillespees-, knie,- heup, enkel, voet en rugblessures. Daarnaast zijn er ook collega’s beschikbaar die gespecialiseerd zijn in schouderproblematiek en hand/polsklachten.

Sinds april 2022 zijn we een samenwerking aangegaan met Flex Dansstudio (dansschool in Nijmegen). Hier hebben we een dependence gemaakt zodat dansers in de dansstudio behandeld kunnen worden, maar ook mensen die door middel van dans willen werken aan hun klachten en doelen.

Wie is wie?

Manouk van Dommelen

Algemeen fysiotherapeut, Dansante fysiotherapeut, Parkinsontherapeut, Docent Dans

In 2012 ben ik gestart met de Docent Dans opleiding aan de ArtEZ Dansacademie te Arnhem welke ik in 2016 succesvol heb afgerond. Sindsdien geef ik met name moderne danslessen en jazzlessen aan dansers vanaf 12 jaar.

Vervolgens ben ik fysiotherapie gaan studeren welke ik eveneens succesvol heb afgerond in 2020. Tijdens de opleiding ben ik al bezig geweest om dans te implementeren door onderzoek te doen naar de effecten van dans binnen de fysiotherapie. Vervolgens heb ik bij mijn huidige baan bij MMfysio de mogelijkheid gekregen om een samenwerking aan te gaan met de dansschool (Flex Dansstudio) waar ik eveneens al werkte. Hier is een dependence gemaakt vanuit de fysiopraktijk sinds april 2022. Hier ben ik gestart met fysiotherapie voor dansers, maar ook voor mensen die door middel van dans willen revalideren/werken aan hun klachten.

Daarnaast heb ik in 2021 de cursus Dansante Fysiotherapie gevolgd bij Psychfysio.

Code DMZ-055
Laatste revisie: 17 april 2024 - 11:54