Foto van Jefta en Marijn

Dansmedische zorg bij Sport Medisch Centrum Papendal

Heb je een dansblessure of andere klachten door het dansen? Bij het Sport Medisch Centrum Papendal kunnen we je helpen. Je kunt bij ons terecht voor een afspraak bij de sportarts of voor sportfysiotherapie. Ook doen we dansmedische keuringen. 

Wij vinden dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met een intern en extern netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat ook dansers de best passende zorg krijgen.

Wij verlenen al jaren de zorg van studenten van de dansopleidingen van Artez en RijnIjssel. Ook zijn wij wekelijks aanwezig voor de medische zorg bij het dansgezelschap van Arnhem; Introdans. Je kunt bij ons terecht voor blessure behandeling, maar ook ter preventie van blessures.

Op onze website vind je meer informatie over onze locaties (Arnhem en Nijmegen) en de zorg die wij aanbieden. We zien er naar uit jou weer pijnvrij te laten dansen!

Wie is wie?

D. (Diederik) Oei

Foto van Diederik Oei

Sportarts

Ik heb jarenlange ervaring in het beoordelen van dansblessures en keuringen van Artez en Introdans. Mijn expertise zijn de onderste extremiteiten met extra aandacht voor achillespees tendinopathie.

F. (Floortje) Gierman

Foto van Floor Gierman

Sportfysiotherapeute

  • Werkzaam bij Introdans.
  • Begeleiding studenten van dansopleiding RijnIJssel en Artez.
  • Werkt samen met Jo-ann de Deugd, fysiotherapeute, BIG-nummer 79926553904

Praktische informatie

Hoe maak je een afspraak?

Je kunt bellen voor een afspraak via 088 088 13 00. 

Je kunt ook online een afspraak maken via het afsprakenformulier op de website van het Sport Medisch Centrum Papendal.

Kijk voor meer informatie op onze webpagina 'Ik zoek hulp'.

Voor een afspraak met de fysiotherapeut heb je geen verwijzing nodig.

Voor een afspraak met de sportarts heb je wel een verwijzing nodig.  Je huisarts kan je naar het SMC Papendal verwijzen. Deze verwijzing is belangrijk! Zonder verwijzing worden de kosten van je afspraak, onderzoek en behandeling niet vergoed door je zorgverzekeraar. Een verwijzing is maximaal één jaar geldig.

Voor dansmedische keuringen heb je geen verwijsbrief nodig.

Wat neem je mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het pasje van je zorgverzekering
  • Eventueel een verwijsbrief of andere medische informatie welke van toepassing kan zijn.

Hoe bereid je je voor?

Je hoeft je niet speciaal voor te bereiden op je afspraak.

Wachttijden

Wij streven er naar om zo snel mogelijk een afspraak met je in te plannen. Bij spoedgevallen kan dit binnen enkele dagen, anders binnen een week. 

Kosten en vergoedingen

De kosten voor een consult bij de sportarts worden na verwijzing van een huisarts of andere medisch specialist vergoed vanuit je basisverzekering. Let op: je spreekt wel eerst je eigen risico aan. 

Kom je voor een (sportmedische) keuring? Dan krijg je de kosten alleen vergoed vanuit sommige aanvullende verzekeringen. We adviseren je contact op te nemen met je verzekering om na te vragen hoe de kosten vergoed worden.

Kom je voor (sport)fysiotherapie? Afhankelijk van je polis worden je behandelingen volledig of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekering.

Sport Medisch Centrum Papendal heeft met bijna alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten.  Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

We adviseren je om contact op te nemen met je verzekering om na te vragen hoe de kosten vergoed worden.

Code DMZ-042
Laatste revisie: 20 december 2023 - 14:38