Borstvoeding

Wij willen u graag helpen met het geven van borstvoeding.

De keuze voor borst- of flesvoeding is uiteraard aan uzelf. Om een goede keuze te kunnen maken heeft u informatie nodig. Daarom geven we u hier informatie over borstvoeding, moedermelk en het aanleggen van uw kind.

Webinar - De beste BBB: baby, borstvoeding, begeleiding in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Op 7 oktober om 19.30 uur is er een speciale webinar waarin je alles krijgt te horen over de beste BBB-workout. Informatie over baby, borstvoeding, de begeleiding die je in het JBZ én daarbuiten krijgt. 

Meld je aan voor de webinar

Borstvoedingscertificaat

Wij hechten veel waarde aan een goede start voor moeder en kind. We geven goede begeleiding bij het geven van borstvoeding; onze medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid. We zorgen ervoor dat moeder en kind altijd samen blijven. We werken intensief samen met borstvoedingscentra en de kraamzorg. Ook na uw verblijf in het ziekenhuis, zorgen we voor goede begeleiding. Daarom zijn wij gecertificeerd door de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Het certificaat is een erkenning van de kwalitatief goede begeleiding die wij rondom borstvoeding geven.

Lactatiekundige geeft uitleg aan moeder over het geven van borstvoeding

Lactatiekundigen

Heeft u vragen over borstvoeding? Dan kunt u deze aan alle verpleegkundigen stellen die voor u zorgen. Heeft u specifieke vragen of heeft u behoefte aan meer begeleiding bij het geven van borstvoeding? Dan helpen onze lactatiekundigen hierbij. De lactatiekundigen werken op de afdeling Verloskunde en Gynaecologie. Zij zorgen ook voor scholing van de medewerkers op het gebied van borstvoeding (Baby Friendly Hospital World Health Organisation).

Code GYN-114
Laatste revisie: 24 september 2021 - 09:59