Headerafbeelding
artsen-geven-laserbehandeling-aan-gezicht
Behandeling

Laserontharen

Laserontharen is een manier om haargroei definitief te verminderen.

De laserstralen beschadigen de haarzakjes in de huid. Hierdoor vermindert de haargroei fors. De huid zelf beschadigt niet. Er zijn meestal 6 à 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Lees meer

Met behulp van de Alexandritelaser kunnen we goed en veilig de huid van mannen en vrouwen ontharen. Deze laserbehandeling is het meest geschikt voor personen met een lichte huid en donkere haren. Laserbehandeling van blonde of grijze haren is niet effectief.

Hoe verloopt de behandeling

Praktische tips

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code DER-055
Laatste revisie: 14 februari 2020 - 12:22
Hoe verloopt de behandeling

Laserontharen

U scheert 1 dag voor de behandeling voorzichtig de haren van het te behandelen gebied. U mag 4 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want dan werkt de ontharingsbehandeling niet. Ook mag u niet te gebruind zijn door de zon. Hierdoor kunnen er storende pigmentvlekken ontstaan.

Tijdens de zwangerschap doen we liever geen laserbehandeling.

Tijdens de behandeling voelt u tikjes van de laserstralen op de huid. Dit voelt onaangenaam, maar is niet pijnlijk. U krijgt van de assistente een beschermingsbril op. Tijdens de laserbehandeling blazen we koude lucht op de huid. Hierdoor voelt u nauwelijks pijn.

Soms is uw huid wat rood of geïrriteerd. U kunt uw huid koelen met koud water of coolpacks. We adviseren u om de eerste dagen voorzichtig met de behandelde huid te zijn:

  • In plaats van wrijven, dept u de huid droog.
  • Gebruik geen geparfumeerde producten.
  • Kom niet in de zon en gebruik 3 weken lang een parfumvrije sunblock (minimaal factor 40).

De haren in het behandelde gebied vallen in de loop van enkele weken uit. U kunt deze voorzichtig scheren.

Een overzicht van alle kosten vindt u in de prijslijst Laserontharen

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u bellen naar de polikliniek Dermatologie, telefoonnummer: (073) 553 86 19.