Headerafbeelding
Kunstwerk - Cenote - Kranen en Gille
Behandeling

Laserbehandeling van pigmentvlekken

Pigmentvlekken in uw gezicht en op uw handen kunnen we goed behandelen met een speciale laser: de Alexandrietlaser.

De laserstralen voelen aan als kleine prikjes op de huid. Tijdens de behandeling koelen we uw huid met koude lucht. De behandeling is niet pijnlijk en duurt maar een paar minuten.

Hoe verloopt de behandeling?

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Betrokken afdelingen

Code DER-058
Laatste revisie: 8 februari 2024 - 13:10
Hoe verloopt de behandeling?

Laserbehandeling van pigmentvlekken

De laserstralen voelen aan als kleine prikjes op de huid. De huid koelen we met koude lucht. De behandeling is niet pijnlijk en duurt maar een paar minuten. Soms komen de pigmentvlekken na verloop van tijd terug. We kunnen dan opnieuw een laserbehandeling uitvoeren.

Moedervlekken zijn niet geschikt om te behandelen met de pigmentlaser. Daarvoor hebben we andere behandelingsmogelijkheden.

Ook behandelen we liever niet tijdens de zwangerschap.

Na de laserbehandeling moet u uw huid goed beschermen tegen zonlicht! We raden u aan om een parfumvrije sunblock van minstens factor 40 op de behandelde huid te gebruiken. Verder kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten.

Laserbehandeling van pigmentvlekken is een veilige behandeling. Er zijn nauwelijks bijwerkingen. Na de laserbehandeling kan de behandelde huid een beetje rood zijn en er ontstaan korstjes. De behandelde plekken kunnen eerst wat donkerder worden. U mag dit wegwerken met make-up.

Wanneer u vragen heeft, kunt u bellen naar de polikliniek Dermatologie, telefoonnummer: (073) 553 86 19.