Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

COPD en astma thuismonitoring

Mensen met COPD of astma kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Betrokken afdelingen

Code LON-335
Laatste revisie: 15 april 2024 - 15:48
Hoe verloopt thuismonitoring?

COPD en astma thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon of tablet. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de longverpleegkundige. Zo houden we u goed in de gaten.

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

In de Thuismeten-app vult u 1 of 2 keer per week een vragenlijst in over de ernst van uw klachten. U kunt uw klachten ook toelichten. Op deze manier meten we eigenlijk hoe het met u gaat. De antwoorden komen terecht bij het Monitoringscentrum. Als de metingen afwijken, krijgen de medewerkers van het Monitoringscentrum een melding. We nemen dan contact met u op en kunnen op tijd hulp bieden als uw situatie verandert.

Het Monitoringcentrum spreekt met u af op welke dag(en) u de vragenlijst invult. U doet dat steeds in de ochtend.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!