Headerafbeelding
Binnentuin met groene bomen
Behandeling

Botoxinjectie bij buikwandhernia

Als u een buikwandbreuk heeft kan deze soms operatief worden hersteld. De chirurg kan met bespreken om voor de operatie de spierlagen te behandelen met botox. De operatie zal hierdoor makkelijker verlopen. 

U kunt hier meer lezen over hoe de behandeling meestal verloopt en wat de risico’s en bijwerkingen zijn. 

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen of Rosmalen? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Betrokken afdelingen

Code RAD-504
Laatste revisie: 10 januari 2023 - 08:46
Hoe verloopt de behandeling?

Botoxinjectie bij buikwandhernia

Douchen of baden

Wij vragen u om van tevoren te douchen of een bad te nemen. U mag géén bodymilk gebruiken.

Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen?

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u deze innemen zoals altijd. Meld het wel van tevoren aan afdeling Radiologie dat u deze medicijnen gebruikt.

Waar meldt u zich?

Meldt u zich op tijd voor uw afspraak bij de afdeling Radiologie, op de locatie die op de afspraakbevestiging staat. Meld u met de QR-code op uw dagticket aan bij de gele aanmeldpunt of bij de balie. Hierna neemt u plaats in de wachtruimte. Als u aan de beurt bent wordt u opgehaald.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De radioloog brengt wat gel aan op het gebied waar de botox ingespoten gaat worden. Met een echoapparaat zoekt de radioloog de juiste plekken voor de injecties. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en steriel afgedekt.

De radioloog kijkt met het echoapparaat naar de plek terwijl hij de botoxinjectie geeft. Het inspuiten van de vloeistof kunt u als vervelend ervaren, maar dit gevoel zakt tijdens de procedure. Op de plekken van de injectie krijgt u een pleister.

Wat gebeurt er na het onderzoek?

Het is beter om op de dag van het onderzoek geen zware arbeid meer te verrichten of te gaan sporten.

Zijn er bijwerkingen of risico’s?

Het kan zijn dat u spierpijn of spierspasmen ervaart als het middel wordt ingespoten.

U kunt na de behandeling wat last krijgen van de injectieplaatsen en misschien krijgt u een bloeduitstorting (blauwe plek). Als het gebied langere tijd pijnlijk of gezwollen blijft, moet u contact opnemen met uw huisarts.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Ik kan niet naar de afspraak komen, wat moet ik doen?

Kunt u niet naar de afspraak komen? Geef dit dan zo snel mogelijk (minstens 24 uur voor het onderzoek/de behandeling) aan ons door via telefoonnummer (073) 553 26 00. We kunnen dan in uw plaats een andere patiënt helpen.

Ik heb nog vragen, waar kan ik die stellen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen naar de afdeling Radiologie. De afdeling is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op het telefoonnummer (073) 553 26 00.