Headerafbeelding
Patiëntenvoorlichting
Afdeling

Voorlichtingscentrum

Bij het Voorlichtingscentrum kunt u onder andere terecht voor informatie over de gang van zaken in het ziekenhuis en vragen over MijnJBZ.

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties, complimenten of vragen vul dan het contactformulier in. U kunt hiervoor ook terecht bij de medewerkers van het Voorlichtingscentrum. In dezelfde ruimte kunt u ook uitleg krijgen over MijnJBZ of het Taalpunt bezoeken.

Loopt u gerust eens binnen, een afspraak maken is niet nodig.

  Lees meer

  Daarnaast kunt u bij het Voorlichtingscentrum terecht voor informatie over:

  • patiëntenverenigingen;
  • uw rechten en plichten als patiënt;
  • andere instellingen in de gezondheidszorg;
  • de gezondheidszorg in het algemeen;
  • informatie over het indienen van een klacht;
  • aanvullende, algemene informatie over ziekten, onderzoeken en behandelingen.

  Praktische tips

  Naar het ziekenhuis in coronatijd

  Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

  Uw afspraak in het ziekenhuis

  Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

  Wat neemt u mee?

  Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

  Opleidingsziekenhuis

  In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

  Bekijk uw zorgverzekering

  Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

  MijnJBZ

  Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

  Gegevens delen

  Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

  Uw rechten en plichten als patiënt

  Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

  Code AFD-050
  Laatste revisie: 8 juli 2021 - 12:39

  Voorlichtingscentrum