Headerafbeelding
Patiëntenvoorlichting
Afdeling

Voorlichtingscentrum

Bij het Voorlichtingscentrum kunt u onder andere terecht voor informatie over de gang van zaken in het ziekenhuis.

Vanwege het Coronavirus en om verspreiding te voorkomen is het Voorlichtingscentrum tijdelijk gesloten. Wij zijn telefonisch wel bereikbaar via (073) 553 24 57. U kunt ons ook mailen via voorlichting@jbz.nl

Daarnaast kunt u bij het Voorlichtingscentrum terecht voor informatie over:

  • patiëntenverenigingen;
  • uw rechten en plichten als patiënt;
  • andere instellingen in de gezondheidszorg;
  • de gezondheidszorg in het algemeen;
  • informatie over het indienen van een klacht;
  • aanvullende, algemene informatie over ziekten, onderzoeken en behandelingen.
Lees meer

Ook uw opmerkingen of suggesties naar aanleiding van uw bezoek of verblijf in het ziekenhuis zijn welkom bij de medewerkers van het Voorlichtingscentrum. In dezelfde ruimte kunt u ook uitleg krijgen over MijnJBZ of het Taalpunt bezoeken. 

Loopt u gerust eens binnen, een afspraak maken is niet nodig.

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Code AFD-050
Laatste revisie: 16 mei 2020 - 13:34

Voorlichtingscentrum