Headerafbeelding
Vrijwilliger van het Taalpunt geeft uitleg aan patiënt
Afdeling

Taalpunt

Bij het Taalpunt kunt u terecht als u moeite heeft met lezen of schrijven.

Let op! Vanwege het coronavirus en om verspreiding te voorkomen is het  tijdelijk gesloten. Voor informatie over het Taalpunt belt u naar (073) 553 24 57. U kunt ons ook mailen via voorlichting@jbz.nl.

U krijgt bij het Taalpunt hulp bij het lezen van onze informatie of invullen van een formulier. We kunnen u vertellen over taalles bij u in de buurt. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het JBZ helpen u bij het Taalpunt.

Openingstijden Taalpunt:

  • ’s-Hertogenbosch: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur
  • Boxtel: dinsdag van 09.00 - 12.00 uur
  • Drunen: maandag van 09.00 - 12.00 uur
  • Rosmalen: maandag van 09.00 - 12.00 uur
Lees meer

Partner in het Bossche Taalnetwerk.

In 's-Hertogenbosch wonen ongeveer 13.000 mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Daardoor zijn ze vaak afhankelijk van hulp uit hun directe omgeving. Zowel allochtonen als autochtonen maken deel uit van deze groep.

In een samenleving die steeds meer – digitale - taalvaardigheid verlangt van burgers is ongeletterdheid niet alleen een persoonlijk maar ook een maatschappelijk probleem. De partners van het Bossche Taalnetwerk komen dan ook uit verschillende geledingen: gemeente, onderwijs, cultuur en welzijn. Zij ondertekenden begin 2013 een convenant. Daarin spraken ze af dat ze, vanuit de organisatie die zij vertegenwoordigen, helpen geletterdheid onder inwoners van de gemeente ‘s- Hertogenbosch te bevorderen.

De andere partners zijn: Gemeente 's-Hertogenbosch, Bibliotheek 's-Hertogenbosch, Het Gilde, Vluchtelingenwerk, Sagènn, Koning Willem 1 Collega, Divers, UWV, ABC Leer Mee.

Meer informatie

Code AFD-040
Laatste revisie: 13 augustus 2020 - 14:33

Taalpunt