Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

De verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten is bedoeld voor patiënten die onder behandeling zijn bij de MDL-arts en voor een grotere ingreep opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

Na een kleinere ingreep wordt u meestal opgenomen op de afdeling Dagbehandeling of afdeling Kort Verblijf. Het is mogelijk dat u vóór de operatie eerst wordt opgenomen op de Operatie Ontvangst Afdeling.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code AFD-015
Laatste revisie: 23 december 2022 - 08:52
Over deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

Wie werken hier?

Het team op de verpleegafdeling MDL bestaat uit artsen, verpleegkundigen, zorgassistenten, secretaresses en een unithoofd. Een vast team van apothekersassistenten zorgt bij uw opname en ontslag voor de juiste medicatie.

Verpleegkundigen

Op de afdeling werken verpleegkundigen van verschillende niveau’s. Zo zijn er verpleegkundigen die nog in opleiding zijn. Zij hebben, afhankelijk van hun opleiding, zelfstandig of onder begeleiding, dezelfde taken als een gediplomeerd verpleegkundige. De leerling-verpleegkundigen rouleren binnen de diverse afdelingen van het ziekenhuis.

Artsenvisite

Iedere dag tussen 8.30 uur en 11.00 uur komt een zaalarts (dit is een arts-assistent MDL) met een verpleegkundige bij u langs. Stel gerust uw vragen. Er worden afspraken gemaakt over uw verdere behandeling. De specialisten lopen regelmatig mee, maar hebben afwisselend dienst. Het is mogelijk dat een collega van uw behandelend arts visite loopt.

Informatie voor de familie

Als u wordt opgenomen op de verpleegafdeling MDL, vragen wij u een eerste contactpersoon te benoemen. Dat kan uw partner, een familielid of iemand anders uit uw naaste omgeving zijn. Wij geven tijdens uw opname alleen informatie aan u en uw eerste contactpersoon.

Bent u eerste contactpersoon en wilt u iets vragen of bespreken? Vraag dan bij de balie aan de secretaresse naar de verantwoordelijke verpleegkundige. Als u een gesprek wilt hebben met de zaalarts, spreken we een tijdstip met u af tijdens het bezoekuur. Dit gaat altijd in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige.

Op bezoek

Wij vragen u met maximaal twee personen tegelijk op bezoek te komen. Zo blijft het rustig voor de andere patiënten die op de afdeling liggen.