Wat kunt u verwachten als u een afspraak heeft bij een sportdiëtist van het SMC?

De sportdiëtist is gespecialiseerd op het gebied van voeding en sport. Een goede voeding helpt u als sporter beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. Het is daarom belangrijk dat de voeding zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en doelen. Bij het Sport Medisch Centrum kunt u terecht voor vragen over uw (sport)voeding rondom het sporten.

Bij de sportdiëtist kunt u terecht voor:

  • het bespreken van voeding tijdens inspanning;
  • het bespreken van voeding als voorbereiding op een wedstrijd;
  • het bespreken van voeding om zo goed mogelijk te herstellen;
  • een meting van uw lichaamssamenstelling of vetpercentage;
  • een sportvoedingsplan op maat dat aansluit bij uw doelen.

Sportvoeding

Sportvoeding begint bij een goede basisvoeding. Het gaat hierbij om voeding die iedere sporter nodig heeft om gezond te zijn en te blijven. De basisvoeding is afhankelijk van welke sport u doet. Voeding kan vaak nèt die factor zijn die het verschil maakt! Niet alleen voor beter prestaties, maar ook voor met (nog) meer plezier sporten, sneller herstel en minder kans op blessures. Wat uw doelstelling ook is: samen kunnen we het eetpatroon zo aanpassen, dat dit doel beter binnen bereik komt.

Naast de basisvoeding is er voeding speciaal voor sport. Deze voeding gebruikt u als u meer (intensieve) trainingen heeft. De sportdiëtist bespreekt met u wat u eet en drinkt rondom trainingen en wedstrijden. Ook kijkt de sportdiëtist wat u voor uw sport extra nodig heeft naast de basisvoeding. Voorbeelden hiervan zijn gebruik van sportdranken, sportrepen en shakes.

Wanneer u op wedstrijdniveau sport, bespreekt de sportdiëtist met u het gebruik van sportsupplementen. Bijvoorbeeld gebruik van vitamines en mineralen.

Ook voor vragen bijvoorbeeld over darmklachten tijdens het sporten, kramp, krachttoename en herstel bij blessure kunt u terecht bij onze sportdiëtist.

Code SMC-036
Laatste revisie: 2 oktober 2023 - 13:50