Headerafbeelding
afbeelding: er wordt een fietstest uitgevoerd
Onderzoek

Fietspositiemeting

Bij een fietspositiemeting stellen we uw fiets af op uw lichaam. Op die manier kunt u blessures voorkomen. Iedere meting is maatwerk. Geen standaard formules, maar een totaal-analyse op maat.

Vaak worden blessures bij wielrenners en mountainbikers veroorzaakt door een verkeerde afstelling van hun fiets. Rug- en nekklachten, tintelingen in voeten en handen en pijnlijke knieën zijn slechts enkele voorbeelden van de lange lijst met mogelijke blessures, die kunnen ontstaan doordat de fiets niet is afgesteld op uw lichaam. Een goede fietsafstelling helpt bij het voorkomen van blessures. Bovendien vergroot een juist afgestelde fiets de kans op betere fietsprestaties.

Wij behandelen blessures en doen fietsmetingen bij wielrenners, MTB-ers en triathleten op recreatief, competitief en top-sportniveau.

Het SMC biedt de fietspositiemeting aan in samenwerking met Cyclolab. Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan een kijkje op www.cyclolab.nl

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek.

Praktische tips

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, sportdietetiek, sportpsychologie en sportpodotherapie.

Tarieven en vergoedingen Cyclolab

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van het Cyclolab.

Meer informatie

Code SMC-027
Laatste revisie: 28 februari 2024 - 16:03
Hoe verloopt het onderzoek?

Fietspositiemeting

Waar meldt u zich?

Het onderzoek vindt plaats in het Sport Medisch Centrum, locatie De Meet.

Het Zuiderkruis 23a, 5215 MV 's-Hertogenbosch

U belt aan bij de slagboom van het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ). U kunt uw auto parkeren op 1 van de parkeerplaatsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U meldt zich bij entree A (hoofdingang).

Wat neemt u mee?

  • Uw geldig legitimatiebewijs.
  • Uw fiets. Vanzelfsprekend gaan we heel voorzichtig om met uw fiets. Het Sport Medisch Centrum en Cyclolab zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw eigendommen.
  • In geval van sportmedische klachten: sportmaterialen die belangrijk zijn voor het onderzoek, zoals sportschoenen.

De chiropractor doet een uitgebreid lichamelijk onderzoek om uw klachten in kaart te brengen. Hierbij kijken we onder andere naar de beweeglijkheid van uw nek en rug en de lengte van uw armen en benen, en van spieren zoals uw hamstrings. We doen verschillende metingen om de juiste fietspositie te bepalen die past bij uw lichaam.

We testen u eerst op uw eigen fiets en daarna op onze 'pasfiets'. Terwijl u fietst op onze pasfiets, stellen wij uw hoeken bij, zodat u goed op de fiets zit. Na de meting krijgt u binnen 1 week het verslag. Met dit verslag kunt u uw fiets gratis bij laten stellen.

De fietspositiemeting duurt ongeveer 2 uur.