Headerafbeelding
Vrouw meldt zich bij balie secretariaat van het SMC
Onderzoek

Fietspositiemeting

Bij een fietspositiemeting stellen we uw fiets af op uw lichaam. Op die manier kunt u blessures voorkomen.

Vaak worden blessures bij wielrenners en mountainbikers veroorzaakt door een verkeerde afstelling van hun fiets. Rug- en nekklachten, tintelingen in voeten en handen en pijnlijke knieën zijn slechts enkele voorbeelden van de lange lijst met mogelijke blessures, die kunnen ontstaan doordat de fiets niet is afgesteld op uw lichaam. Een goede fietsafstelling helpt bij het voorkomen van blessures. Bovendien vergroot een juist afgestelde fiets de kans op betere fietsprestaties.

Het SMC biedt de fietspositiemeting aan in samenwerking met Cyclolab.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek.

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak op het Sport Medisch Centrum:

  • uw legitimatiebewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Soms moet u zich extra voorbereiden op uw afspraak in het SMC. Bijvoorbeeld als u een onderzoek of behandeling krijgt. Dit leest u bij de informatie over uw onderzoek of behandeling. 

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, expertise voeding en expertise prestatiegedrag.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Meer informatie

Code SMC-027
Laatste revisie: 20 oktober 2021 - 11:06
Hoe verloopt het onderzoek?

Fietspositiemeting

Waar meldt u zich in het SMC?

U meldt zich bij het Sport Medisch Centrum JBZ

Marathonloop 9

5235 AA ’s-Hertogenbosch.

De ingang van het Sport Medisch Centrum zit in Sporthal ‘De plek’ op de eerste etage. Daar meldt u zich bij de Infobalie.

Wat neemt u mee?

  • Uw geldig legitimatiebewijs.
  • Uw fiets. Vanzelfsprekend gaan we heel voorzichtig om met uw fiets. Het Sport Medisch Centrum is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw eigendommen.
  • In geval van sportmedische klachten: sportmaterialen die belangrijk zijn voor het onderzoek, zoals sportschoenen.

We doen een uitgebreid lichamelijk onderzoek om uw klachten in kaart te brengen. Hierbij kijken we onder andere naar de beweeglijkheid van uw nek en rug en de lengte van uw hamstrings en benen. We doen verschillende metingen om de juiste fietspositie te bepalen die past bij uw lichaam. We plaatsen uw fiets in de fietsergometer. Terwijl uw fiets stellen we de fiets goed af.

De fietspositiemeting duurt ongeveer twee uur.