Headerafbeelding
afbeelding: er wordt een fietstest uitgevoerd
Onderzoek

Fietspositiemeting

Bij een fietspositiemeting stellen we uw fiets af op uw lichaam. Op die manier kunt u blessures voorkomen. Iedere meting is maatwerk. Geen standaard formules, maar een totaal-analyse op maat.

Vaak worden blessures bij wielrenners en mountainbikers veroorzaakt door een verkeerde afstelling van hun fiets. Rug- en nekklachten, tintelingen in voeten en handen en pijnlijke knieën zijn slechts enkele voorbeelden van de lange lijst met mogelijke blessures, die kunnen ontstaan doordat de fiets niet is afgesteld op uw lichaam. Een goede fietsafstelling helpt bij het voorkomen van blessures. Bovendien vergroot een juist afgestelde fiets de kans op betere fietsprestaties.

Wij behandelen blessures en doen fietsmetingen bij wielrenners, MTB-ers en triathleten op recreatief, competitief en top-sportniveau.

Het SMC biedt de fietspositiemeting aan in samenwerking met Cyclolab. Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan een kijkje op www.cyclolab.nl Cyclolab biedt naast de fietspositiemeting ook chiropractische behandelingen aan.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek.

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, expertise voeding en expertise prestatiegedrag.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Meer informatie

Code SMC-027
Laatste revisie: 27 oktober 2023 - 09:26
Hoe verloopt het onderzoek?

Fietspositiemeting

Waar meldt u zich?

Het onderzoek vindt plaats in het Sport Medisch Centrum, locatie De Meet.

Het Zuiderkruis 23a, 5215 MV 's-Hertogenbosch

U meldt zich bij de receptie van Jumbo Visma.

Wat neemt u mee?

  • Uw geldig legitimatiebewijs.
  • Uw fiets. Vanzelfsprekend gaan we heel voorzichtig om met uw fiets. Het Sport Medisch Centrum is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw eigendommen.
  • In geval van sportmedische klachten: sportmaterialen die belangrijk zijn voor het onderzoek, zoals sportschoenen.
  • Uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

We doen een uitgebreid lichamelijk onderzoek om uw klachten in kaart te brengen. Hierbij kijken we onder andere naar de beweeglijkheid van uw nek en rug en de lengte van uw armen en benen, en van spieren zoals uw hamstrings. We doen verschillende metingen om de juiste fietspositie te bepalen die past bij uw lichaam.

We testen u eerst op uw eigen fiets en daarna op onze 'pasfiets'. Terwijl u fietst op onze pasfiets, stellen wij uw hoeken bij, zodat u goed op de fiets zit. Na de meting krijgt u binnen 1 week het verslag. Met dit verslag kunt u uw fiets gratis bij laten stellen

De fietspositiemeting duurt ongeveer 2 uur.