Wat kunt u verwachten als u een afspraak heeft bij een fysiotherapeut van het SMC?

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding.

Bij het SMC wordt de fysiotherapeutische zorg gedaan door fysiotherapeuten van Fysiom Fysiotherapie. Voor meer informatie en specialisaties kunt u kijken op de website van Fysiom.

Belangrijke informatie over uw afspraak

Wat neemt u mee?

  • Neem bij uw eerste bezoek een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent doorverwezen naar het SMC door een arts, neem dan ook uw verwijsbrief mee.
  • Neem bij iedere afspraak een grote handdoek mee. Gaat u oefenen in de trainingszaal? Draag dan(sport)schoenen waarmee u niet buiten loopt.

Wie behandelt u?

U bent vrij in uw keuze van fysiotherapeut. Wel is het zo dat de fysiotherapeuten hun eigen specialisaties heeft. Geef bij het maken van de afspraak door of u bent doorverwezen door een arts of dat u op eigen verzoek een afspraak wilt maken.

Wilt u bellen met uw fysiotherapeut?

Het is niet altijd mogelijk om uw fysiotherapeut zelf telefonisch te spreken. U kunt dan uw telefoonnummer achterlaten, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. Als we de telefoon niet kunnen opnemen, kunt u een bericht inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. Belangrijke telefoonnummers:

  • (073) 553 35 53 (receptie SMC, tijdens kantoortijden)
  • 06 19 63 17 70 (na 17.00 uur)

Afspraak afzeggen?

Als u niet kunt komen moet u uw afspraak tenminste 24 uur van tevoren afbellen. De behandeling wordt dan niet in rekening gebracht. Als u dezelfde dag dat u de afspraak heeft, afbelt, zijn wij helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd bij u in rekening te brengen. (U krijgt dan een rekening van 75% van het op dat moment geldende tarief).

Hoe lang duurt uw afspraak?

Een afspraak duurt 20 tot 30 minuten (inclusief verslaglegging). Soms plannen we meerdere patiënten bij elkaar, zodat het mogelijk is om 1 uur therapie te hebben. Wij streven ernaar om de behandeling op de afgesproken tijd te starten. Het kan echter voorkomen dat behandelingen uitlopen waardoor later gestart wordt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Opleidingsziekenhuis

Het kan voorkomen dat een stagiaire bij een behandeling aanwezig is of dat u door hem/haar wordt behandeld. Als u daar bezwaar tegen heeft, kunt u dit aangeven bij uw therapeut.

Code SMC-037
Laatste revisie: 20 januari 2023 - 11:05