Wat kost bloedonderzoek?

De kosten van bloedonderzoek tellen mee voor uw eigen risico.

Wilt u weten hoeveel een bloedonderzoek kost? Een aantal zorgverzekeraars publiceren de prijzen op hun website, bijvoorbeeld:

Staat uw zorgverzekeraar er niet bij? Kijk dan op de website van uw eigen zorgverzekeraar of neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar. U kunt ook kijken op de websites van bovengenoemde zorgverzekeraars; de prijzen van de verschillende zorgverleners zijn meestal vergelijkbaar.

Of bekijk op onze website de meest actuele tarieven van de verschillende onderzoeken. Wij publiceren de standaardtarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het kan zijn dat het tarief voor uw onderzoek lager of hoger is dan hier vermeld. Meestal is het daadwerkelijke tarief dat u betaalt lager dan hier vermeld. Welk tarief u betaalt, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Geen onnodige kosten

Steeds meer patiënten zijn vanwege complexe ziektes onder behandeling bij meerdere specialisten. Daardoor worden onderzoeken soms dubbel aangevraagd, of heel kort na elkaar. Het laboratorium Klinische Chemie en Hematologie controleert of onderzoeken niet dubbel worden gedaan. Op die manier zorgen we ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.

Code AFD-072a
Laatste revisie: 4 augustus 2023 - 10:40