Rooming-in op de Kinderafdeling A6 Zuid

Wij bieden u als ouder(s) de mogelijkheid om bij uw kind te blijven slapen. Dit noemen we rooming-in. Voor een kind is een opname in het ziekenhuis een ingrijpende gebeurtenis. Het is daarom prettig voor uw kind, als er een ouder aanwezig kan zijn.

Hoe verloopt rooming-in?

We willen graag dat de zorg voor uw kind zo goed mogelijk verloopt. 

Verzorging als thuis

U geeft, samen met de verpleegkundige, uw kind de verzorging, zoals u thuis gewend bent. Het kan zijn dat deze zorg nu anders is vanwege de reden van opname. De verpleegkundige heeft de verantwoordelijkheid voor een goede zorg en komt regelmatig kijken, zowel overdag als ‘s nachts.

Slapen op een zit/slaapbank

In sommige gevallen komt u met meerdere ouders/kinderen op één kamer te liggen. Er is een zit/slaapbank aanwezig voor de ouder. Deze plaatsen we op de kamer van uw kind. Het benodigde beddengoed is op de afdeling aanwezig. Wilt u ’s ochtends rond 08.00 uur de zit/slaapbank inklappen en deze overdag ingeklapt laten? Dat is voor het personeel prettig en overzichtelijk. 

Maaltijden

U kunt maaltijden bestellen via ‘ons menu voor u’. U maakt een keuze uit de menukaart en u kunt telefonisch uw maaltijd bestellen. Uitleg over de werkwijze leest u op de menukaart. Aan deze maaltijden zijn kosten verbonden. Voor een ontbijt of lunch betaalt u € 3,50. Een warme maaltijd kost € 7,-. U kunt alleen betalen met een pinpas.

U kunt maaltijden bestellen van 07.00 uur tot 18.00 uur. De levertijd van een maaltijd is maximaal 45 minuten. U kunt in de middag al een ontbijt bestellen voor de volgende dag. Hierbij kunt u de tijd aangeven waarop u uw ontbijt wilt ontvangen.

Enkele bijzonderheden

  • Moeders bij kinderen tot de leeftijd van 28 dagen worden beschouwd als logé. U bent dan ook ingeschreven en u krijgt gratis maaltijden, deze gaan wel van uw eigen risico af. U leest hierover meer op de pagina 'Blijven slapen bij uw pasgeboren kind'.
  • Bent u nog kraamvrouw ( tot en met de 8e dag)? Dan krijgt u als u ingeschreven staat ook gratis maaltijden en drinken.

Aan het einde van de gang staat een koffiecorner. Hier kunt u per kopje, verse koffie en thee pakken. Ook kunt u gebruik maken van de combi magnetron/oven. Bij de liften staat een zitje waar u kunt zitten.

Douchen op de afdeling

U kunt douchen op de afdeling. Handdoeken en washandjes kunt u van het ziekenhuis gebruiken. Wilt u het natte wasgoed in de gele waszak deponeren?

Eten in de koelkast

In de koffiecorner aan het einde van de gang is een koelkast aanwezig. Hierin kunt u uw eigen etenswaren bewaren. Graag een sticker erop plakken met de naam van uw kind en datum. Vergeet u niet bij ontslag de etenswaren uit de koelkast te halen?

De afdelingskeuken is niet toegankelijk voor ouders. Wanneer u iets nodig heeft, vraag dit gerust. Wij helpen u graag verder.

Isolatieverpleging van uw kind

Wanneer uw kind met een infectie is opgenomen, krijgt u specifieke informatie over de hygiënische maatregelen. Voor vrouwen die bevallen zijn tot en met de achtste dag na de bevalling, geldt een andere regeling. Dit in verband met hygiëne en infectiegevaar. De verpleegkundige vertelt u hier meer over. 

Thuisritme

Probeer zoveel mogelijk het ritme van eten en slapen van thuis aan te houden. Geef dit ook door aan uw bezoek. Dan weten zij ook wanneer ze het beste kunnen komen.

Heeft u nog vragen?

Stel uw vragen aan de verpleegkundige op de afdeling. 

Code KIN-024
Laatste revisie: 5 april 2023 - 16:04