Headerafbeelding
afdelingen mdl wachtkamer
Afdeling

Hepatitis Behandelcentrum

Het Hepatitis Behandelcentrum is bedoeld voor patiënten met een virale hepatitis, zoals hepatitis B en hepatitis C. Het Hepatitis Behandelcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is officieel gecertificeerd.

U krijgt bij het Hepatitis Behandelcentrum een Maag-Darm-Leverarts of een verpleegkundig specialist en gespecialiseerd Maag-Darm-Leververpleegkundige. De verpleegkundig specialist en verpleegkundige zijn gespecialiseerd in de zorg rondom de hepatitis infectie. Zij geven informatie, voorlichting, begeleiding en ondersteuning tijdens de behandeling van de hepatitis infectie en zijn uw eerste aanspreekpunt.

Lees meer

Veel vooruitgang bij de behandeling van virale hepatitis

Tegenwoordig zijn er goede medicijnen voor virale hepatitis, de zogenaamde Direct Acting Antivirals, DAA’s. Anders dan de medicijnen van vroeger, geven deze veel minder bijwerkingen en kunnen ze de ziekte goed onderdrukken. Soms kunnen deze medicijnen de leverontsteking genezen (hepatitis B) of geven ze een goede kans op genezing van het virus (hepatitis C).

Heeft u chronische hepatitis C?

De behandeling van hepatitis C is sterk verbeterd en de duur van de behandeling is veel korter. Heeft u vroeger een “ouderwetse” behandeling gehad en bent u niet genezen, of had u te veel last van bijwerkingen? Vraag uw huisarts dan om een doorverwijzing naar het Hepatitis Behandelcentrum om een nieuwe behandeling te starten.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Marjan van Apeldoorn
Drs. M. van Apeldoorn
Internist-infectioloog
Profielfoto zorgverlener Henk-Marijn de Jonge
Dr. H.J.M. de Jonge
Maag-darm-leverarts
Profielfoto zorgverlener Bram Schaap
Drs. B. Schaap
Maag-darm-leverarts
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-100
Laatste revisie: 13 juli 2023 - 14:48

Hepatitis Behandelcentrum