Speciale kamer voor bloedafname bij kinderen

Moet uw kind bloed laten afnemen? U kunt dan het beste met uw kind naar de hoofdlocatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale kamer die kindvriendelijk is ingericht. 

Daarnaast werken op de hoofdlocatie ook medewerkers die gespecialiseerd zijn in bloedafname bij kinderen.

U kunt met uw kind ook terecht op de locaties van het JBZ in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel Gamerschestraat. Hier zijn echter maar één of twee medewerkers aanwezig. Er zijn geen faciliteiten gericht op (jonge) kinderen. Het kan zijn dat u alsnog doorverwezen wordt naar de hoofdlocatie wanneer de medewerker vindt dat er meer aandacht nodig is bij de bloedafname dan de medewerker kan geven. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Wij streven ernaar kinderen altijd met voorrang te helpen. Op Hallo ziekenhuis! kan uw kind alvast kennismaken met het ziekenhuis. U kunt zelf ook ter voorbereiding onze webpagina lezen over bloedafname voor kinderen.

We vragen u met uw kind niet naar onze prikposten te komen, maar naar de afdeling Bloedafname waar de kindvriendelijke kamer te vinden is.

Bloedprikken bij kind op de afdeling bloedafname

 

Laatste revisie: 30 mei 2023 - 16:01