profielfoto zorgverlener Nele van Opstal
Mevr.

N. (Nele) van Opstal

Klinisch verloskundige
BIG-nummer

Het heeft mij een behoorlijke omweg gekost om uiteindelijk een enorme passie voor een vak te voelen. Na de middelbare school studeerde ik eerst psychologie aan de universiteit van Nijmegen en besloot ik daarna een meer op de praktijk gerichte opleiding te volgen: HBO-verpleegkunde. Ik werkte een jaar als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis op de verloskamers. Daar werd ik verliefd op dit prachtige vak! Ik besloot nog maar een keer opnieuw student te worden en heb de opleiding tot verloskundige gevolgd in Turnhout. Na twee jaar was ik in 2013 klaar! Ik ging aan de slag als verloskundige in verschillende ziekenhuizen en werk sinds 2014 onder andere in het Jeroen Bosch Ziekenhuis: het ziekenhuis van mijn dromen!

Lees meer

Het JBZ is een opleidingsziekenhuis, wat ervoor zorgt dat je continu bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen in de verloskunde. Dit vind ik heel leuk en uitdagend! Ik werk graag samen met mijn collega-verloskundigen, gynaecologen, arts-assistenten, verpleegkundigen en kraamverzorgenden. Ook vind ik het leuk om studenten geneeskunde of verloskunde te begeleiden.

Van de omweg die ik heb genomen om in dit prachtige vak te belanden, heb ik absoluut geen spijt. Door mijn psychologie-achtergrond vind ik het boeiend om zogenaamde ‘kwetsbare’ zwangeren te begeleiden, en door mijn ervaring in de academie ga ik pathologie zeker niet uit de weg. Toch vind ik de ‘gewone’, fysiologische bevalling nog steeds de mooiste. Ik zie zwangerschap en bevalling als een natuurlijk onderdeel van het leven, dat bewaakt moet worden. Uiteraard alleen waar dit veilig is! Het is zo geweldig om een koppel te mogen begeleiden naar de stap naar een nieuw leven. Ik geniet er elke dienst weer van.

Afdelingen

Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 15:48