Profielfoto zorgverlener Martine Timmermans
Mevr.

M.J. (Martine) Timmermans- van Rijswijk

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik kinderen/ jongeren  met overgewicht en ook kinderen met stoornissen in de groei zowel medische, verpleegkundige en psychosociale zorg. Daarbij worden ook de ouders/verzorgers betrokken. Op deze manier wordt het kind en gezin vanuit verschillende invalshoeken begeleid om de best mogelijke gezondheid en kwaliteit van leven te bereiken. Samen met betrokken en enthousiaste collega’s (onder andere de kinderarts-endocrinoloog, psycholoog en medisch pedagogisch zorgverlener) maak ik deel uit van het behandelteam. Binnen dit team ben ik de schakel tussen de patiënt en de verschillende hulpverleners in de zorg. De vragen, wensen en behoeften van het kind en zijn of haar ouders/ verzorgers zijn uitgangspunt in de zorg die ik wil geven.

Daarnaast houd ik me als verpleegkundig specialist, naast het directe contact met ouders en kind, ook bezig met ketenzorg wat voor mij betekent dat ik nauw samenwerk met de JGZ en andere zorgverleners buiten het ziekenhuis. Het is voor mij een uitdaging om de best passende zorg voor kind en ouders in te zetten.

Lees meer

Naast de kinderen met diabetes, zie ik ook kinderen die worden behandeld met groeihormoon. Ik verzorg de instructie omtrent het toedienen van groeihormoon en ben bereikbaar voor alle praktische zaken die hierbij komen kijken. In de toekomst zal ik samen met Dr. van Mil de kinderen tijdens het spreekuur gaan zien. Ik ben tevens lid van het behandelteam van kinderen met overgewicht.

Al jaren werk ik met veel plezier met kinderen en de mensen om hen heen. Eerst als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling en nu een aantal jaren op de polikliniek kindergeneeskunde. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn en vertrouwen op te bouwen. Hiermee hoop ik dicht bij het kind te kunnen blijven staan. Dit wil ik uitstralen in mijn contacten.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Kinderen met overgewicht, Groeistoornissen

Mijn opleiding

2015
Getart Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen
2015
Endocrinologie verpleegkunde aan de Radboud Academie in Nijmegen
2001
Opleiding Diabeteseducatie bij het SSSV in Bunnik
1999
Specialistische vervolgopleiding kinderverpleegkunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
1994
Inservice opleiding A verpleegkunde in het Voormalig Bosch Medicentrum

Bijzonderheden

Lid van de eerste associatie diabetesverpleegkundigen Nederland (EADV)
Laatste revisie: 12 september 2023 - 09:42