Profielfoto zorgverlener Martine Timmermans
Mevr.

M.J. (Martine) Timmermans- van Rijswijk

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Als lid van het kinderdiabetesteam ben ik aanspreekpunt voor kinderen en hun ouders/verzorgers die onder behandeling zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis in verband met de chronische ziekte diabetes mellitus. Ik denk mee in de meest effectieve behandeling, maar ook ondersteun ik bij het leren omgaan met diabetes in het dagelijkse leven.

Lees meer

Naast de kinderen met diabetes, zie ik ook kinderen die worden behandeld met groeihormoon. Ik verzorg de instructie omtrent het toedienen van groeihormoon en ben bereikbaar voor alle praktische zaken die hierbij komen kijken. In de toekomst zal ik samen met Dr. van Mil de kinderen tijdens het spreekuur gaan zien. Ik ben tevens lid van het behandelteam van kinderen met overgewicht.

Al jaren werk ik met veel plezier met kinderen en de mensen om hen heen. Eerst als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling en nu een aantal jaren op de polikliniek kindergeneeskunde. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn en vertrouwen op te bouwen. Hiermee hoop ik dicht bij het kind te kunnen blijven staan. Dit wil ik uitstralen in mijn contacten.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Kinderen met overgewicht, Groeistoornissen

Mijn opleiding

2015
Getart Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen
2015
Endocrinologie verpleegkunde aan de Radboud Academie in Nijmegen
2001
Opleiding Diabeteseducatie bij het SSSV in Bunnik
1999
Specialistische vervolgopleiding kinderverpleegkunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
1994
Inservice opleiding A verpleegkunde in het Voormalig Bosch Medicentrum

Bijzonderheden

Lid van de eerste associatie diabetesverpleegkundigen Nederland (EADV)
Laatste revisie: 15 augustus 2021 - 11:20