Profielfoto zorgverlener Lucyl Verhoeven
Mevr.

L.G.A. (Lucyl) Verhoeven

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen de longgeneeskunde richt ik me met name op de medische behandeling en zorg voor patiënten met longkanker en  interstitiële longziekten. Dit laatste is een verzamelnaam voor verschillende longaandoeningen die vaak zeldzaam zijn. Voorbeelden hiervan zijn sarcoïdose en longfibrose.

Lees meer

Ik vind het belangrijk om met u en uw naasten samen te werken. Maar ook met collega-zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling. Daarbij willen we zorg bieden die het beste bij u past. Het is voor ons belangrijk dat u ondanks uw ziekte, zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen die voor u belangrijk zijn. 

Ik houd spreekuur voor patiënten die behandeld worden voor longkanker of een interstitiële longziekte. Dit spreekuur kan telefonisch plaatsvinden, of via een afspraak op de polikliniek. Samen met u streef ik naar een goede afstemming tussen de medische behandeling en de verpleegkundige zorg. Tijdens het spreekuur breng ik uw klachten in kaart, doe ik een lichamelijk onderzoek, vraag onderzoeken aan en bespreek ik de uitslag met u. Ik bespreek ook met u welke gevolgen u in het dagelijks leven ervaart van uw ziekte. Daarin ondersteun en begeleid ik u.

Als verpleegkundig specialist houd ik mij ook bezig met deskundigheidsbevordering, innovatie en onderzoek. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en ideeën om de zorg voor patiënten te verbeteren. Hiervoor zit ik o.a. in het College Specialisme Verpleegkundige en ben ik betrokken bij diverse werkgroepen. Als centrale opleider voor verpleegkundigen die worden opgeleid tot verpleegkundige specialist ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het interne onderwijs.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Longgeneeskunde, Palliatieve zorg

Laatste revisie: 15 augustus 2021 - 11:35