Irenée van de Pas
Mevr.

I.T.A. (Irenée) van der Pas

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Na 6 jaar te hebben gewerkt als verpleegkundige op de Longgeneeskundekliniek, ben ik nu gestart als verpleegkundig specialist binnen de polikliniek Longgeneeskunde. Hierbij ik me richt op patiënten met longkanker en Interstitiële longziekten (ILD). Ik sta met mijn ene been in de medische wereld en met mijn andere been in de wereld van de verpleegkunde. In de praktijk betekent dit dat ik medische en verpleegkundige oncologische zorg gecombineerd aan u kan bieden. Ik werk samen met de longartsen, verpleegkundigen kliniek, researchverpleegkundigen en medische secretaresses.

Lees meer

U treft mij een aantal dagen nadat u de diagnose heeft gekregen. Ik geef u dan uitgebreide informatie over de diagnose, de behandeling en het behandeltraject en beantwoord al uw vragen. Ik begeleid u gedurende het traject rondom de behandeling en ik ben uw vaste aanspreekpunt. Een persoon waar u terecht kunt met vragen en onzekerheden. Als verpleegkundig specialist bied ik u en uw naasten begeleiding en ondersteuning op emotioneel en praktisch gebied. Ik hecht veel waarde aan het opbouwen van een persoonlijk contact en het aansluiten bij de wens van de patiënt.

Ik ben laagdrempelig in contact en mochten er problemen of vragen zijn dan zoek ik samen met u en het hele behandelteam naar de beste oplossing. ‘Zorg en advies op maat’ en ‘kwaliteit van leven’ zijn hierbij erg van belang, want de diagnose longkanker of ILD betekent voor iedereen wat anders. Daarom streef ik er naar te werken vanuit uw wensen en behoeften.

U krijgt met veel verschillende zorgverleners te maken. Ik overzie uw gehele behandeltraject en achter de schermen probeer ik de zorg zo doelmatig mogelijk om u heen te organiseren.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Longoncologie

Mijn opleiding

2020
Master Advanced Nursing Practise, HAN, Nijmegen
2019
Vervolgopleiding Oncologie, Radboud UMC, Nijmegen
2017
Vervolgopleiding Pulmonologie, Catherina Ziekenhuis, Eindhoven
2014
Bachelor HBO verpleegkunde, Avans Hogeschool, ‘s Hertogenbosch
Laatste revisie: 16 maart 2022 - 15:35