Profielfoto zorgverlener Francien Miedema
Mevr. drs.

H.F. (Francien) Miedema

Logopedist, Preverbaal logopedist

De behandeling van eet- en drinkproblemen, slikstoornissen en de beginnende communicatieve ontwikkeling bij jonge kinderen valt onder preverbale logopedie. In de loop van het eerste levensjaar leert uw kind allerlei verschillende soorten voedsel eten en drinken (borst-/flesvoeding, lepelvoeding, kauwen en uit een beker drinken). Dit hoeft niet altijd vanzelf te gaan. Het kan zijn dat uw kind niet goed kan eten en/of drinken door een medisch probleem of door negatieve en onprettige ervaringen. De preverbaal logopedist kan u en uw kind hierbij begeleiden en een rol spelen bij het afbouwen van sondevoeding.

Lees meer

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een preverbaal logopedist werkzaam op de couveuse- en kinderafdeling en polikliniek. Daarnaast participeert zij in multidisciplinaire poli’s, zoals de PanDapoli (Pre-Dysmaturen nazorgpoli), downpoli en het eetteam.

Naast preverbaal logopedist ben ik als logopedist werkzaam op veel verschillende klinische afdelingen in het ziekenhuis. Ik onderzoek en behandel daar volwassen patiënten met stem-, slikklachten en/of communicatieproblemenOp de polikliniek KNO participeer ik in het gecombineerde stemspreekuur.

Afdelingen

Mijn opleiding

1992
Opleiding Logopedie aan de Hanze Hogeschool Groningen
2021
Master Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht

Bijzonderheden

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici
Lid Nederlandse Vereniging Logopedie en Foniatrie (NVLF)
Lid onafhankelijke Klachtencommissie JBZ
Lid Kunstcommissie JBZ
Laatste revisie: 7 maart 2023 - 13:43