profielfoto zorgverlener Saskia Verhoeven
Mevr.

F.W.S. (Saskia) Verhoeven

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik patiënten met een hematologische ziekte zowel medische en verpleegkundige zorg als ook psychosociale ondersteuning. Dit doe ik niet alleen, maar in een team met betrokken en enthousiaste collega’s. Als verpleegkundig specialist ben ik de (verbindende) schakel tussen de verschillende zorgverleners en u. Uw vragen, wensen en behoeften zijn uitgangspunt in de zorg die ik aan u wil geven. Hierbij kunnen gesprekken een andere inhoud hebben dan u gewend bent. Er wordt niet alleen naar de ziekte zelf gekeken, maar juist naar de persoon die deze ziekte heeft. U kunt dan vanuit oprechte aandacht vragen verwachten zoals  ‘Wat is voor u in deze situatie belangrijk?’, ‘Hoe kijkt u naar de toekomst?’ en ‘Hoe kunnen wij u en uw partner ondersteunen?´. Zorg is maatwerk en dat probeer ik zoveel mogelijk na te streven.

De verpleegkundig specialist hematologie is, naast de arts, nauw betrokken in de periode van behandeling. Maar de verpleegkundig specialist is ook betrokken bij uw nazorg. Heeft u nog klachten na uw behandeling? Is het nodig om fysiek te trainen om de vermoeidheid te verminderen? Of wilt u ervaringen delen met lotgenoten? Ook dan kunt u bij mij terecht.

Op de pagina ‘Spreekuur verpleegkundig specialist Hematologie’ kunt u meer lezen over onze bereikbaarheid.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Hematologie

Mijn opleiding

2013
Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
2008
HBO Verpleegkunde duaal binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen,
2004
Doctoraal Bedrijfskunde voor de financiële sector aan de Vrije Universiteit te Amsterdam

Bijzonderheden

Lid van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)
Lid van het Verpleegkundig Netwerk Hematologie (IKNL)
Lid van de landelijke Tumorwerkgroep (TWG) Hematologie van V&VN
AYA-contactpersoon
Laatste revisie: 28 september 2021 - 15:28