Femke van de Rijke
Mevr.

F. (Femke) van de Rijke

Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

De zorg aan de patiënt met leverziekten wordt door een leverteam gegeven. De verpleegkundig specialist werkt samen met de MDL-arts en de MDL-arts in opleiding. Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik patiënten met een leverziekte zowel medische en verpleegkundige zorg als ook psychosociale ondersteuning. Als verpleegkundig specialist ben ik de (verbindende) schakel tussen de verschillende zorgverleners en u. Uw vragen, wensen en behoeften zijn uitgangspunt in de zorg die ik aan u wil geven. Hierbij kunnen gesprekken een andere inhoud hebben dan u gewend bent. Er wordt niet alleen naar de ziekte zelf gekeken, maar juist naar de persoon die deze ziekte heeft. Zorg is maatwerk en dat probeer ik zoveel mogelijk na te streven.

Verder kunt u ook bij de verpleegkundig specialist terecht voor:

  • adviseren over de manier waarop u symptomen en ongemakken die bij uw ziekte en behandeling kunnen optreden, kunt opvangen;
  • voorlichten en instrueren over medicijngebruik;
  • ondersteunen bij mogelijke lichamelijke en psychosociale problemen.

Als u een vraag of lichamelijke klachten hebt, gerelateerd aan uw leveraandoening of de behandeling daarvan, neemt u in eerste instantie contact op met de polikliniek MDL. Deze zal indien nodig verdere acties ondernemen.

Bereikbaarheid en spreekuur

De verpleegkundig specialist leverziekten is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (073) 5533051. Voor specifieke vragen kunt u ook mailen naar mdl@jbz.nl.

Afdelingen

Mijn opleiding

2019 - 2021
Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
2009 - 2010
Intensive Care verpleegkunde in het Erasmus MC, Rotterdam
2003 - 2007
HBO Verpleegkunde

Bijzonderheden

Lid van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) - verpleegkundige specialisten
Laatste revisie: 3 maart 2023 - 11:27