Dennis Nieuwkamp
Dhr. dr.

D.J. (Dennis) Nieuwkamp

Neuroloog
BIG-nummer

Nadat ik een aantal jaren als neuroloog in het Centraal Militair Hospitaal en het UMC Utrecht heb gewerkt, werk ik sinds medio 2015 met veel plezier in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ik werk als algemeen neuroloog met het aandachtsgebied multipele sclerose (MS).

 

Lees meer

De belangrijkste reden voor de overstap was de mogelijkheid om me vooral met MS bezig te gaan houden. Ik participeer als neuroloog in het multidisciplinaire MS-behandelteam samen met andere MS-neurologen, MS-verpleegkundigen, revalidatieartsen, psychologen, oogarts, uroloog en fysiotherapeuten. Ons MS-centrum is één van de grootste in Nederland. De ontwikkelingen binnen MS zijn enorm, elk jaar komen er meer behandelmogelijkheden bij en inmiddels kunnen we de ziekte bij een heel groot percentage van de mensen met MS goed onder controle houden. We werken mee aan wetenschappelijk onderzoek om verdere vooruitgang te bereiken. Mensen met MS de best passende zorg bieden en samen met hen grenzen verleggen is onze missie.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Multiple Sclerose (MS)

Mijn opleiding

2011
Promotie: onderzoek naar subarachnoïdale bloedingen, titel proefschrift: Outcome after aneurysmal subarachnoid hemorrhage.
2002-2011
Specialisatie tot neuroloog in het UMC Utrecht
1994-2002
Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht

Bijzonderheden

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie
Lid van de MS Werkgroep
Lid van de Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen
Lid van de European Stroke Organisation
Laatste revisie: 28 september 2021 - 15:25