Profielfoto van zorgverlener Syllie Vermeer
Mevr.

C.H.M. (Syllie) Vermeer

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Als verpleegkundig specialist richt ik me specifiek op patiënten met longkanker (zoals longvlieskanker, klein- en grootcellig longkanker) en patiënten met een interstitiële longziekte (zoals longfibrose en sarcoidose).

Lees meer

Op de polikliniek Longgeneeskunde werk ik in teamverband met verschillende longartsen, verpleegkundig specialisten, en research medewerkers.

Daarnaast heb ik binnen het JBZ contacten met diëtisten, medisch maatschappelijk werk, psycholoog, fysiotherapeut en geestelijk verzorger. Hierdoor kan ik u gemakkelijk doorverwijzen als dit nodig is. Buiten het JBZ heb ik contact met huisartsen en wijk-oncologieverpleegkundigen.

Mijn functie

De longarts bespreekt met u de behandeling als de diagnose longkanker is gesteld. Op dat moment komt er veel op u af en zijn er veel vragen. Als verpleegkundig specialist bied ik u en uw naasten psychosociale begeleiding en ondersteuning op emotioneel en praktisch gebied.   

Ik houd spreekuur voor patiënten die behandeld worden met chemotherapie, doelgerichte therapie en patiënten die deelnemen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek. 

U kunt contact met mij opnemen als u vragen heeft over:

  • de behandeling;
  • klachten of bijwerkingen ontstaan tijdens of na de behandeling;
  • wetenschappelijk onderzoek;
  • emotionele problemen en vragen.

Nazorg

Ook na de behandeling kunt u op deze ondersteuning rekenen. Graag ga ik hierover met u in gesprek over de mogelijkheden voor oncologische revalidatie.

Tot slot

Als verpleegkundig specialist houd ik me naast het directe contact ook bezig met deskundigheidsbevordering, innovatie en onderzoek. Het is voor mij een uitdaging om de zorg voor patiënten te optimaliseren en te blijven verbeteren.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Longoncologie

Laatste revisie: 15 augustus 2021 - 11:37