Fijn leven in de Bossche regio

Zorg die bij je past, ook in de laatste levensjaren

De zorg die in Nederland in de laatste levensjaren wordt geboden, sluit niet altijd aan bij wat iemands wensen en behoeften zijn. Dat blijkt uit een Rapport van Palliatieve Zorg Nederland (PZNL, 2019). De (zorg)organisaties die in de Bossche regio samenwerken, vinden dat dit beter kan en moet. Zij streven ernaar de zorg en ondersteuning in de laatste levensjaren beter af te stemmen op wat jij belangrijk vindt.

Om gehoor te geven aan dat wat jij belangrijk vindt, is het nodig dat wij het gesprek daarover aangaan. Over de dood en over de zorg die je daaraan voorafgaand wil ontvangen. Ook al is de dood nog ver weg. Wie mag er bij je zijn, welke zorgen heb je, waar wil je zorg ontvangen en uiteindelijk; waar wil je bij voorkeur overlijden? Wanneer je hier tijdig over nadenkt en over praat met ons en je dierbaren, dan geeft dat rust. Niet alleen bij jouzelf maar ook bij je dierbaren.

ZonMw

ZonMw steunt ons streven om zorg in de laatste levensjaren beter te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de inwoners van Den Bosch en omgeving. Het project is aangemeld met de titel ‘De juiste zorg in de laatste levensjaren op de juiste plek’. Deze steun maakt het mogelijk om scholing te verzorgen voor (zorgprofessionals), een proactief zorgplan te ontwikkelen en een publiekscampagne vorm te geven. Over deze onderwerpen kun je meer lezen onder het blokje 'Informatie voor professionals'.

Laatste revisie: 12 augustus 2021 - 10:21