Jouw zorg, jij bepaalt

Wij geven mensen graag meer regie in hun eigen gezondheid. Vanuit de gedachte dat iedereen zijn eigen leven leidt en daarin zijn eigen keuzes wil maken. Dat iemand daarbij zorg nodig heeft, mag niet betekenen dat wij, als zorgverleners, invullen wat iemand wil.

Het verhaal van Constant

Voor Constant van Meel, (ex-)patiënt van het JBZ, gaat eigen regie over het gesprek met artsen en verpleegkundigen over wat je zelf wil en kan en waar je hulp bij nodig hebt. Op de Intensive Care gaat eigen regie over ‘meezorgen’. Familie kan dankzij het participatiemenu bijvoorbeeld de haren van hun naaste wassen of meehelpen bij het tanden poetsen. En bij Longgeneeskunde en Cardiologie krijgen mensen eigen regie doordat zij zelf thuis bepaalde waarden kunnen meten. Zoals mevrouw Liefmans die haar hartslag en zuurstofgehalte meet.

Constant van Meel - eigen regie

Eigen regie pakken, is makkelijker als je je ergens prettig voelt en ervaart dat je ertoe doet. Dan kun je namelijk op gelijkwaardige basis het gesprek aangaan. Specialistisch verpleegkundige Oncologie Bert van Rixtel geeft aan hoe hij hiervoor zorgt.

En zo werken we aan ons gewaagd doel: In 2025 geven de mensen in Den Bosch en omstreken hun gezondheidswelzijn de hoogste waardering van Nederland.

Meer weten?

Lees meer over dit onderwerp in ons digitale magazine: Jouw zorg, jij bepaalt.

Code JBZ-004
Laatste revisie: 8 december 2023 - 15:07