Vrijwilligerswerk

Zoek je een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? Wil jij graag iets betekenen voor een ander? En vind je het fijn om mensen te leren kennen en ze te helpen? Dan is vrijwilligerswerk in het Jeroen Bosch Ziekenhuis echt iets voor jou.

Unie Van Vrijwilligers (UVV)

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn zo’n 180 vrijwilligers van de Unie Van Vrijwilligers ’s-Hertogenbosch e/o actief. Bijvoorbeeld als gastvrouw/-heer bij de receptie, patiëntondersteuner op een verpleegafdeling (o.a. verzorgen bloemen), chauffeur van de shuttleservice of voor het rondbrengen van tijdschriften en andere lectuur in het ziekenhuis. Belangrijke taak van de vrijwilligers is de tijd nemen voor een praatje met de patiënten die daar behoefte aan hebben.

De UVV is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers met hart voor de zorg. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, stuur dan een mail naar uvvdenbosch@gmail.com.

Uitgebreide informatie over de UVV, alle projecten en de beschikbare vacatures vind je op de website van de UVV Den Bosch.

Een vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers wijst de weg

Dienst Geestelijke Verzorging

De vrijwilligers bij de dienst Geestelijke Verzorging assisteren meestal in het weekend. Zij begeleiden mensen naar de kapel of aula, verzorgen na afloop van de diensten een kopje koffie of zingen in het ziekenhuiskoor. 

Je kunt je aanmelden voor deze activiteiten via (073) 553 21 66.

Vriendendiensten (Stichting Vrienden JBZ)

Vriendendiensten bestaat uit vrijwilligers die sterk betrokken zijn bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en iets willen betekenen voor bezoekers en patiënten. De vrijwilligers bieden enerzijds ondersteuning bij het gebruik van het digitaal patiëntendossier MijnJBZ. Anderzijds werken de vrijwilligers voor het Taalpunt. Hier helpen zij laaggeletterde patiënten en bezoekers op weg naar scholing.

Vriendendiensten is een initiatief van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers? Ga dan naar 'Maak kennis met de vrijwilligers van de Vriendendiensten'.

Hebben wij jouw interesse gewekt? Bekijk dan voor meer informatie de openstaande vacature

Code P&O-023
Laatste revisie: 1 augustus 2023 - 11:12