Maak kennis met de vrijwilligers van de Vriendendiensten

Onze vrijwilligers van de Vriendendiensten zijn trots op het werk wat zij doen en vertellen u er graag meer over.

Onze vrijwilligers

Ria Clemens

Profielfoto van Ria van Brenk

"Ik vind het geweldig wat Stichting Vrienden JBZ doet om het voor patiënten aangenamer en makkelijker te maken. Via de Vriendendiensten draag ik daar graag aan bij."

Pieter van Eggelen

Profielfoto van Pieter van Eggelen

"Het is fijn en leuk om in een enthousiast, maar ook kritisch team van Vrienden te werken. Ingaan op de wens van patiënten en bezoekers om hen te helpen met MijnJBZ geeft veel voldoening."
 

Maria Heling

Profielfoto van Maria Heling

"Fijn en gezellig om als oud-medeweker nog iets voor de patiënten in het JBZ te kunnen doen."

José van Hooft

Profielfoto van Jose van Hooft

"Het is waardevol om mensen te helpen in de digitale wereld van MijnJBZ".

Thierry van Hovell

Profielfoto van Thierry van Hovell

"Wij helpen u op weg naar meer digitaal inzicht."

Teuni van Ingen

Profielfoto van Teuni van Ingen

"Ik vind het fantastisch wat de Stichting Vrienden van het JBZ doet ter ondersteuning van de zelfstandigheid van patiënten. Het is een eer om deel uit te maken van dit team. Voor mij is het steeds weer een bijzondere ervaring om patiënten wegwijs te mogen maken in het gebruik van hun patiëntendossier."
 

Joop Melchers

Profielfoto van Joop Melchers

"Het is leuk mensen te ontmoeten en hen verder te helpen met inzicht in hun dossier".

Jeannette Kuiten

Profielfoto van Jeannette Kuiten

"Ik help u graag met al uw vragen om in uw eigen dossier te kunnen kijken via MijnJBZ. U kunt mij vinden op locatie Boxtel van het JBZ."

Marian Janssen Steenberg

Profielfoto van Marian Janssen Steenberg

"Na jarenlang in de zorg in het JBZ gewerkt te hebben, wil ik graag betrokken blijven bij het ziekenhuis en de patiënten. Door de Vrienden van het JBZ te ondersteunen help ik de patiënten met MijnJBZ en bij het Taalpunt. Op deze manier kan ik toch mijn steentje bijdragen". 

Marion Liersen

Profielfoto van Marion Liersen-Weijers

"Fijn om mensen te kunnen helpen met MijnJBZ".

Glenda van den Hout

Profielfoto van Glenda van den Hout

"Als vrijwilliger voor de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis voel ik me nuttig voor mijn medemens."

Ank Mulder

Profielfoto van Ank Mulder

"Hoewel al veel mensen op de hoogte zijn van het bestaan van MijnJBZ, is nog niet iedereen overtuigd van het gebruiksgemak. Zodra ze op onze computer zien hoe het werkt zijn ze enthousiast om ook thuis MijnJBZ te gaan gebruiken."

Lisette Trimbos

Profielfoto van Lisette Trimbos

"Mensen uitleg geven over hun gezondheid heb ik mijn hele werkzame leven met veel plezier gedaan. Nu wil ik mensen helpen hun eigen dossier te lezen met als doel een beter inzicht te krijgen in hun gezondheid."
 

Corinne van Veghel

Pofielfoto van Corinne van Veghel

"Het is leuk om als ex-medewerkster toch nog iets voor bezoekers en patiënten te kunnen betekenen als vrijwilliger bij MijnJBZ".

Shanti Schudde

Profielfoto van Shanti Schudde

Het helpen van patiënten met MijnJBZ-gerelateerde vragen geeft mij altijd een goed gevoel. Vooral als iemand in het begin moeite heeft met het gebruik van DigiD maar het uiteindelijk toch lukt om in te loggen.  

Marianne Heling

Profielfoto van Marianne Heling

"Het is goed mensen te kunnen helpen hun weg te vinden in een steeds digitaler wordende wereld."

Riet Koolen

Profielfoto van Riet Koolen

"Een helpende hand om de onafhankelijkheid van de patiënt te vergroten".

Jeannette Cornelissen

Profielfoto van Jeannette Cornelissen

"MijnJBZ is de manier om je ziekenhuisdossier thuis te volgen, je uitslagen te bekijken en nog veel meer. Terughoudende patiënten over de streep trekken, ze zelf de voordelen laten inzien, zie ik als een uitdaging. Het Taalpunt motiveert laaggeletterden hun leven te verrijken met geschreven taal. Daaraan een bijdrage mogen leveren geeft een enorme voldoening."

Anke van der Stoel

Profielfoto van Anke van der Stoel

"Op zoek naar vrijwilligerswerk kwam ik op de site van het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht. Ik heb me direct aangemeld! Inmiddels werk ik met heel veel plezier als vrijwilliger voor de Stichting Vrienden van het JBZ in het ziekenhuis. Zo laat ik patiënten bijvoorbeeld zien waar zij MijnJBZ allemaal voor kunnen gebruiken".

Mel Mcgillivray

Profielfoto van Mel McGillivray

De meervoud van kennis is kennissen.

Marleen Koppelman

Jolanda van Bentum

Vrijwilliger Vrienden Jolanda van Bentum

"Graag ontvang ik u voor een persoonlijk gesprek om u de mogelijkheden van MijnJBZ uit te leggen."

Corrie aan den Toorn

Vrijwilliger Vrienden Corrie aan den Toorn

"Ik ben ongeveer een half jaar geleden als vrijwilliger gestart bij de Vriendendiensten. Vanaf 2020 werk ik samen met Jolanda van Bentum in Rosmalen. Hier zet ik me in voor het Taalpunt en MijnJBZ. Ik hoop u daar te mogen ontmoeten en waar nodig te kunnen helpen."

Chrisjean Sanders-van der Heijden

Vrijwilligers Joop en Margit vertellen...

Joop en Margit werken als vrijwilligers bij de MijnJBZ Vriendendiensten. Ze zijn vrijwilliger van het eerste uur. Elke vrijdagochtend staan zij samen aan de Boulevard. Het duo is goed op elkaar ingewerkt. Margit is degene die voorbijgangers aanspreekt: “Bent u al bekend met MijnJBZ?”. Als ze enthousiast zijn, neemt Joop ze mee naar de computer bij het MijnJBZ Servicepunt. Hier kunnen patiënten een demo van MijnJBZ bekijken. “Als ik ze achter het scherm heb, dan zijn ze om,” aldus Joop.

Het JBZ is voor Joop een oude bekende; 32 jaar is hij er werkzaam geweest, als laatst als hoofd Inkoop Goederenlogistiek in het oude GZG. Ook was hij vanaf de fundering actief betrokken bij de rondleidingen van de nieuwbouw. “Ik ken elke steen van dit ziekenhuis. Het is heerlijk om weer terug te zijn.”

Margit is studievoorlichter aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ze middelbare scholieren informeert en enthousiasmeert voor een studie scheikundige technologie. “In de kern kun je met MijnJBZ thuis zien waarvoor je naar het ziekenhuis komt. Dat spreekt mensen aan. Over de privacy en veiligheid zijn patiënten kritisch. Dan leg ik uit dat MijnJBZ goed beveiligd is, mede dankzij het inloggen met DigiD én sms-verificatie. De meeste mensen zijn slechts vaag bekend met MijnJBZ. Ik ben dan ook veelal bezig met actief benaderen. Daarbij let ik goed op lichaamstaal. Je weet immers niet met welke boodschap iemand net de poli heeft verlaten.”

Joop ontvangt achter de computer vele positieve reacties: “Ze staan te trappelen om thuis hun eigen dossier te bekijken. Dankzij MijnJBZ kun je op je gemak kijken wat de arts nou eigenlijk verteld heeft. Ik denk dat mensen dat het gevoel geeft dat ze meer controle hebben. Laatst vroeg een mevrouw: ‘Mag ik dat allemaal zien?’. ‘Maar natuurlijk!’, zeg ik dan, ‘Het zijn uw gegevens.’”

Code VRIEND-094
Laatste revisie: 8 december 2020 - 10:37