Opleidingenselector: paramedisch: longfunctieanalist

Spreekt de combinatie van medisch onderzoek en werken met mensen je aan? Dan is de hbo-opleiding Longfunctieanalist iets voor jou!

In opdracht van een medisch specialist of huisarts voer je zelfstandig longfunctieonderzoeken uit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur waarbij technische vaardigheid en exacte kennis nodig is. Bij de voorbereiding en uitvoering van het onderzoek instrueer en begeleid je de patiënt. Een veelzijdige baan, waarbij nauwkeurigheid, technische kennis en sociale vaardigheden centraal staan.

De hbo-opleiding tot longfunctieanalist combineer je met een baan als leerling-longfunctieanalist. Bij een voltijd dienstverband duurt de opleiding 3 tot 4 jaar. Bij een parttime dienstverband (van minimaal 75%) duurt de opleiding langer. Het theoretische deel van de opleiding volg je via de LOI via zelfstudie. Ook worden er per jaar enkele lesdagen georganiseerd. Gedurende je opleiding ben je in dienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ontvang je een salaris conform de CAO ziekenhuizen. Verder worden al je kosten met betrekking tot de opleiding door het ziekenhuis vergoed.

Meer informatie?

Lees hier alle informatie over de opleiding tot longfunctieanalist in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Mocht je na het lezen van de folder nog vragen hebben, neem dan contact op met:

  • Petra Buys-Treffers (unithoofd functie longgeneeskunde) via (073) 553 8780 of p.buys@jbz.nl
  • Anita Jansen (longfunctieanalist) via (073) 553 24 63 en vraag naar Anita Jansen of via a.jansen@jbz.nl.
Patiënt krijgt een longfunctieonderzoek
Code JBA-008
Laatste revisie: 4 april 2023 - 12:54