Wereldrecordpoging duurvissen in strijd tegen prostaatkanker

De onderzoeken om prostaatkanker te kunnen diagnosticeren hebben in de afgelopen jaren al vorderingen gemaakt. Toch is verder onderzoek noodzakelijk om de ziekte eerder te kunnen herkennen. Voor dit onderzoek is geld nodig en door deze wereldrecordpoging hoopt het Karperteam Slothoeve zijn steentje daaraan bij te dragen.

Het concept van deze wereldrecordpoging is als volgt: zeven vissers vissen zeven dagen en zeven nachten in de periode 8 tot en met 15 mei 2016. De vissers gaan de uitdaging aan om 168 uur aaneengesloten te vissen. Het gaat dan om vissen met de vaste hengel en een dobber. Om het record officieel te maken is het Guinnes Book Of Records benaderd. Zij stellen een reglement op waaraan de vissers zich zullen conformeren. Tijdens deze periode zullen verschillende acties georganiseerd worden zoals wedstrijden waarbij extra geld opgehaald zal worden voor het goede doel. De opbrengst zal, in samenwerking met de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis, ten goede komen aan de strijd tegen prostaatkanker.

Wilt u uitgebreide informatie lezen over deze wereldrecordpoging, lees dan de folder die door het Karperteam Slothoeve speciaal voor deze actie is samengesteld.

De Stichting Vrienden heeft in de afgelopen jaren op veel verschillende manieren giften ontvangen. Door het bijzondere karakter van deze wereldrecordpoging, zal de Stichting Vrienden in de periode 8 tot en met 15 mei verslag doen van deze gebeurtenis via Facebook en de website. Op deze manier hopen wij ook u te betrekken en op de hoogte te houden van deze prachtige actie. Wij wensen de vissers die de recordpoging gaan wagen alvast heel veel succes!

De Slothoeve Vijver in Vinkel

Code VRIEND-033
Laatste revisie: 25 september 2019 - 13:03